Weather Icon
ΗΠΑ , Θάνος Τζήμερος , Ισλάμ 22 Δεκεμβρίου 2021

Αποχαιρέτα την, την Αμερική που χάνεις

Αποχαιρέτα την, την Αμερική που χάνεις

Το σχέδιο εξισλαμισμού στην Ε.Ε. είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Στις ΗΠΑ είχε μείνει λίγο πίσω. Όμως, από τις 3 Ιανουαρίου 2019, οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ. Βιτρίνα: τα ατομικά δικαιώματα. Στρατηγική: η συμμαχία με τους αριστερούς. Μέθοδος: τα εργαλεία που η Δημοκρατία προσφέρει. Ας δούμε την εξέλιξη, εστιάζοντας στην περίπτωση της Ιλχάν Ομάρ. Πρόκειται για case study.

Η αριστερομεταναστοκρατούμενη Μινεσότα έστειλε στη Βουλή των Αντιπροσώπων τη μουσουλμάνα Ιλχάν Ομάρ (Ilhan Omar), Σομαλή, που γεννήθηκε στο Μογκαντίσου και πήρε την αμερικανική υπηκοότητα στα 17. Αν και θεωρητικώς εκπροσωπεί τους φτωχότερους της Πολιτείας, η προεκλογική εκστρατεία της χρηματοδοτήθηκε από δωρεές 4 εκατομμυρίων δολαρίων! Το 91% από αυτές προέρχονταν από πηγές εκτός της Μινεσότα. Είναι προφανές πως αυτοί που ήθελαν πολύ να τη δουν να νομοθετεί και λεφτά έχουν και δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα τοπικά θέματα. Πάει πουθενά το μυαλό σας;

Η Ομάρ είναι το μέλος μιας δραστήριας ομάδας τεσσάρων εγχρώμων γυναικών βουλευτών (squad την αποκαλούν οι Αμερικανοί), που προωθούν από κοινού την ατζέντα των δικαιωματιστών, σε όλα τα επίπεδα: από το να πιστολιάσεις τα δάνεια που πήρες ως φοιτητής, μέχρι την κατάργηση της ποινής των ισοβίων. Κι από το εξασφαλισμένο από το κράτος εισόδημα, μέχρι το δικαίωμα να διαλέγουν οι ποινικοί ΛΟΑΤΚΙ αν θα είναι σε γυναικείες ή ανδρικές φυλακές, ανάλογα με το πώς νιώθουν. Η ομάδα περιλαμβάνει τη διάσημη πλέον για τις σουρεαλιστικές της τοποθετήσεις Αλεξάντρια Οκάζιο–Κορτέζ (Alexandria Ocasio-Cortez) που εξελέγη στην Νέα Υόρκη, την ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των φυλακισμένων (με πατέρα και σύζυγο φυλακόβιους) βουλευτή της Μασαχουσέτης Αγιάνα Πρίσλεϋ (Ayanna Pressley) και την επίσης μουσουλμάνα βουλευτή του Μίσιγκαν Ρασίντα Τλάιμπ (Rashida Tlaib), παλαιστινιακής καταγωγής. Όλες, της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος. Προσφάτως, η ομάδα αυξήθηκε με άλλους δύο νεοεκλεγέντες έγχρωμους Δημοκρατικούς βουλευτές: την Κόρι Μπους (Cori Bush) και τον Τζαμάλ Μπάουμαν (Jamaal Bowman), από Μιζούρι και Νέα Υόρκη αντιστοίχως. Ανάμεσα στα επιτεύγματά τους είναι και η ανταρσία, κόντρα στο κόμμα τους, στην ψηφοφορία για τον νόμο με τον οποίο πάνω από 1 τρισ. δολάρια θα επενδυθούν σε υποδομές και πρόνοια. Τον καταψήφισαν, διότι ήθελαν το ποσό να είναι 2 τρισ. (1,85 για την ακρίβεια), με όλα τα υπόλοιπα να είναι κοινωνικές παροχές. Και γιατί να μην είναι 3 τρισ.; Τσιγκουνιές θα κάνουμε; 

(Τελικά, το επιπλέον ποσό, με τον νόμο Build Back Better Act ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά κόλλησε στη Γερουσία, λόγω της αντίδρασης του Δημοκρατικού Τζο Μάντσιν. Στη Γερουσία, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν από 50 μέλη.)

Τσιγκουνιές δεν κάνουν ούτε στο θέμα των φοιτητικών δανείων. Ζητούν από τον Μπάιντεν να διαγράψει, δηλαδή να φορτώσει στις πλάτες των φορολογούμενων και των μετόχων των τραπεζών, 45 εκατομμύρια ανεξόφλητα δάνεια με μέσο όρο χρέους πάνω από 30.000 δολάρια. Με έναν απλό πολλαπλασιασμό, αυτό ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο 350 δισεκατομμύρια δολάρια! Τεράστιο ποσό, ακόμα και για τα μεγέθη της Αμερικής.

Η Ομάρ κάνοντας επίδειξη της κατάρτισής της στα Οικονομικά, λέει ότι η διαγραφή είναι πολύ απλή υπόθεση: μόλις βάλει την υπογραφή ο Μπάιντεν, το χρέος θα χαθεί σαν μαγική εικόνα!

Το ότι θα ανοίξει μια ισόποση τρύπα στο τραπεζικό σύστημα δεν ενδιαφέρει τους ισλαμοαριστερούς. Ούτε το ηθικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την επιβράβευση της ασυνέπειας, αυτό που στη θεωρία ονομάζεται “moral hazard” και στο καφενείο “πόσο μλκς είμαι εγώ που πλήρωσα”.

Βέβαια ο Μπάιντεν έχει λερωμένη τη φωλιά του. Στις προεκλογικές του εξαγγελίες είχε υποσχεθεί να σκίσει, με έναν νόμο κι ένα άρθρο, 10.000 δολάρια φοιτητικό χρέος ανά δανειολήπτη, μόλις γίνει πρόεδρος. Δεν το έκανε, και τώρα το παίζει αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού: λέει ότι δεν μπορεί να το κάνει, κι ότι μόνο το Κογκρέσο μπορεί, αλλά ούτε και γι’ αυτό είμαστε σίγουροι, και θα δούμε, και προς το παρόν “παγώνω” τα χρέη, δίνοντας ευκαιρία στη χουβαρδού Ομάρ να ζητάει πλήρη διαγραφή. Σιγά το επιπλέον ποσό, 900 δισ. Στη Σομαλία τα είχαν για στραγάλια. Γιατί όμως νοιάζεται τόσο πολύ η Ομάρ; Διότι οι μαύροι χρωστούν τα περισσότερα!

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Εκπαίδευσης (National Center for Education Statistics), οι αφροαμερικανοί απόφοιτοι κολεγίων χρωστούν κατά μέσο όρο 25.000 $ περισσότερο σε φοιτητικό δάνειο από ό,τι οι λευκοί απόφοιτοι. Τις πταίει; Οι “προοδευτικοί” έχουν έτοιμη την απάντηση: οι ρατσιστικές προκαταλήψεις και η μεροληψία στην αγορά εργασίας. Έχουν έτοιμη και τη λύση: διαγραφές χρεών, εγγυημένο κρατικό εισόδημα, αύξηση της ελάχιστης αμοιβής στα 15 δολάρια την ώρα, περισσότερα επιδόματα στους ευάλωτους και ευπαθείς, περισσότερος ιδρυματισμός, περισσότερο κράτος-πατερούλης, περισσότερη φορολογία στους “πλούσιους” και στις ξένες εταιρείες. Αισθάνεσαι ότι η Σοβιετική Ένωση δεν κατέρρευσε, απλώς μετακόμισε. Η μισή στις Βρυξέλλες και η άλλη μισή στην Ουάσιγκτον.

για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube