Weather Icon

Αυθαδιάζει ο Σοϊλού: “Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex”

Αυθαδιάζει ο Σοϊλού: “Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex”

Ο φασίστας Σοϊλού, που διοργάνωσε την επιχείρηση εισβολής στις Καστανιές, κατηγορεί την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Frontex

Βολές κατά της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Frontex, κατηγορώντας τες ότι ασκούν προπαγάνδα στο μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού, υποστηρίζοντας ότι «η Frontex εκπροσωπεί τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης» και πως «πρέπει να τους δοθεί ένα καλό μάθημα».

Σύμφωνα με την Daily Sabah ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι «η Frontex λειτουργεί με τον χειρότερο τρόπο και ότι οι υπάλληλοι της πρέπει να φορούν μαύρα περιβραχιόνια» και κάλεσε τους Ευρωπαίους να λογοδοτήσουν «για τις επαίσχυντες ενέργειες της υπηρεσίας», λέγοντας ότι η υπηρεσία συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ένας οργανισμός με καθαρό ιστορικό.

«Η Frontex είναι η ντροπή του αιώνα μας και οι υπάλληλοι της πρέπει να φορούν μαύρα περιβραχιόνια στα μανίκια τους. Θα αισθάνονται υπεύθυνοι για αυτό για το υπόλοιπο της ζωής τους. Δεν είναι καθαρός θεσμός. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και η Ευρώπη θα κληθούν να λογοδοτήσουν γι’ αυτόν τον θεσμό. Ο πιο βρώμικος θεσμός του κόσμου είναι η Frontex», είπε χαρακτηριστικά. Κάλεσε δε την Ευρώπη να διαλύσει την υπηρεσία και να εξαλειφθεί από τον κόσμο.

Ακολούθως υποστήριξε ότι «οι απωθήσεις, ειδικά από την Ελλάδα, είναι και ένα σοβαρό πρόβλημα και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και πως «τα ελληνικά στοιχεία δείχνουν ότι απωθείται το 83% των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στα σύνορά τους».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελικ κατηγόρησε την Ελλάδα για «επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο» και ότι προπαγανδίζει με ψεύδη κατά της Τουρκίας

«Οι επαναπροωθήσεις από τη Frontex και την Ελλάδα, ωθούν τους μετανάστες και πρόσφυγες στον θάνατο. Τους πυροβολούν και προσπαθούν να τρυπήσουν τις βάρκες τους» είπε αρχικά ο Τσελίκ και συνέχισε: «Πολλές χώρες παραμένουν σιωπηλές για τη συμπεριφορά της Ελλάδας. Η επιθετική αυτή συμπεριφορά έχει αλλάξει τις διαδρομές των μεταναστών. Οι άνθρωποι οδηγούνται στον θάνατο, αντιμετωπίζοντας μεγαλύτερους κινδύνους».

«Η Ελλάδα προπαγανδίζει με ψεύδη κατά της Τουρκίας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους το κάνει αυτό. Δεν έχουν καμία βάση όσα λένε. Κάνουν μόνο απωθήσεις, με συνέπεια όποιος βρίσκεται σε αυτές τις βάρκες, να ωθείται σκόπιμα στον θάνατο. Ακόμα δεν έχει προκύψει ούτε μία κριτική για την Ελλάδα» είπε ο Τούρκος πολιτικός.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube