Weather Icon

Ζάεφ, εξοπλισμοί που τρομάζουν την Τουρκία και ο μεγάλος “νταβατζής” στο μεταναστευτικό

Ζάεφ, εξοπλισμοί που τρομάζουν την Τουρκία και ο μεγάλος “νταβατζής” στο μεταναστευτικό

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ζάεφ, η κωλοτούμπα, οι εξοπλισμοί που τρομάζουν και ο μεγάλος νταβατζής στο μεταναστευτικό! Έγινε γατάκι ο Ερντογάν! Παραδόθηκε άνευ όρων στον Μπάιντεν. Έκανε κυβίστηση ακυρώνοντας την απέλαση των 10 πρέσβεων, κάτι το οποίο είναι ήττα για την Τουρκία. Η Ελλάδα αιχμάλωτη στους σχεδιασμούς της Τουρκίας με το μεταναστευτικό

Την παραίτηση του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ και τι μπορεί να σημαίνει η εκλογή άλλου ηγέτη ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Δημιουργεί πρόβλημα στη συμφωνία των Πρεσπών; Όχι δεν νομίζω, ότι θα έχουμε εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα, έστω και αν επικρατήσουν οι Εθνικιστές του VMR. Ο καθοριστικός παράγοντας στα Σκόπια πλέον είναι ο αλβανικός. Με δεδομένο, ότι η Αλβανία έχει ταχθεί υπέρ της Δύσης, κινήσεις που έρχονται σε σύγκρουση με τη Δύση δεν θα γίνει αποδεκτό από τον αλβανικό παράγοντα.

Η Ελλάδα είναι παγιδευμένη με τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα Σκόπια και η Δύση πήραν αυτό που ήθελαν με την είσοδο στο ΝΑΤΟ. Από τη στιγμή που το πέτυχαν, ακόμα και η κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα προσφέρει κάτι στην Ελλάδα, γιατί θα κατοχυρώσουν το όνομα «Μακεδονία». Και εμάς δεν μπορούν να μας εκβιάσουν. Το παιχνίδι έχει παιχτεί. Έχει κλείσει αυτή η ιστορία. Ήταν μία πράξη συνθηκολόγησης. Μόνο που δεν είχε προηγηθεί πόλεμος και ήττα της Ελλάδας. Παραδοθήκαμε και έχουμε να υποστούμε τις συνέπειες αυτής της συμφωνίας, τις οποίες θα τις δούμε μεσομακροπρόθεσμα.

Για τα μηνύματα που εξέπεμψε η συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν: Ο Ερντογάν παραδόθηκε άνευ όρων στον Μπάιντεν. Έκανε κυβίστηση ακυρώνοντας την απέλαση των 10 πρέσβεων, κάτι το οποίο είναι ήττα για την Τουρκία. Ο Μπάιντεν έβαλε τους όρους του και η Τουρκία δεν έβαλε κανέναν. Δηλαδή S-400, ανθρώπινα δικαιώματα, F-16…

Για επαφή με Μακρόν: Έγινε γατάκι! Είπε, ότι δεν έχει κρυφεί ατζέντα. Τί εννοεί; Τα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας. Γι’αυτό έχει σημασία η διεθνής καταγγελία της Τουρκίας με στρατηγικό σχέδιο από την Ελλάδα. Να καταγγέλει την τουρκική επιθετικότητα που εκφράζεται μέσω της Γαλάζιας Πατρίδας, του τουρκολιβυκού μνημονίου και τις προκλητικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Έτσι θα πετύχουμε περισσότερα πολιτικά οφέλη απ’ ότι με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Για το θέμα με το πλοίο με τους 400 μετανάτες και το ελληνικό αίτημα για επιστροφή του πλοίου στην Τουρκία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε την πάπια! Ο χειρισμός της Ελλάδας πάσχει γιατί δεν επικαλείται την υποχρέωση που έχει Τουρκία με βάση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της οποίας πήρε 6 δις Ευρώ. Μεγάλος νταβατζής στο μεταναστευτικό ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και ξανά η Ελλάδα αιχμάλωτη τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, κάτι που είδαμε και στις Καστανιές και δυστυχώς συνεχίζεται.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στον διευθυντή του @Alpha989Radio Τάκη Χατζή.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube