Weather Icon

Τρομερές εικόνες! Δύο πολεμικά αιγυπτιακά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομερές εικόνες! Δύο πολεμικά αιγυπτιακά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Εθνική Άμυνα: Τρομερές εικόνες! Ο κατάπλους δύο πολεμικών πλοίων του αιγυπτιακού στόλου στον Πειραιά! Ελικοπτεροφόρο ΜISTRAL, ENS GAMAL ABDEL NASSER L1010 και Φρεγάτα τύπου BERGAMINI,ENS BERNEES FFG 1003

Το ρεπορτάζ

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους στην Άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11», τα Πολεμικά Πλοία της Αιγύπτου Ελικοπτεροφόρο – Πλοίο Διοίκησης Αμφίβιων Επιχειρήσεων «ENS GAMAL ABDEL NASSER» και η νεότευκτη Φρεγάτα «ENS BERNEES», συνοδευόμενα από τη Φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» κατέπλευσαν στον λιμένα Πειραιά, όπου παρέμειναν έως την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021.

Στην τελετή επίσημης υποδοχής των πολεμικών πλοίων της Αιγύπτου παρέστησαν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) Υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος ΠΝ και ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου Αρχιπλοίαρχος Στυλιανός Δημόπουλος ΠΝ.

Στο πλαίσιο της παραμονής των πολεμικών πλοίων στον Πειραιά και υπό τον συντονισμό της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), 160 Αιγύπτιοι Ναυτικοί Δόκιμοι διήλθαν εκπαιδεύσεις σε Προσομοιωτές Ναυτιλίας, Ε/Β και Διαρροής της ΣΝΔ και του Κέντρου Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ.

Πρόκειται για το Ελικοπτεροφόρο τύπου ΜISTRAL, ENS GAMAL ABDEL NASSER L1010 και τη νέα αιγυπτιακή φρεγάτα τύπου BERGAMINI,ENS BERNEES FFG 1003 μετα το πέρας της άσκησης Medousa11.

Το ελικοπτεροφόρο είχε παραγγελθεί απο τη Ρωσία με το όνομα Vladivostok αλλα στην πορεία και ενώ είχε ηδη κάνει δοκιμαστικά η παραγγελία ακυρώθηκε και το πλοίο τελικά κατέληξε στο ναυτικό της Αιγήπτου.

Η φρεγάτα είναι τύπου FREMM,τύπος που είχε ακουστεί πολλές φορές για το πολεμικό μας ναυτικό και μάλιστα η συγκεκριμένη κατασκευαζόταν για το Ιταλικό Ναυτικό ως Emilio Bianchi αλλα τελικά τελείωσε για το Αιγυπτιακό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube