Weather Icon

Τους χαλάμε το σχέδιο και “πονούν” οι Τούρκοι

Τους χαλάμε το σχέδιο και “πονούν” οι Τούρκοι

Σάββας Καλεντερίδης: Ξεδοντιάστε διπλωματικά την Τουρκία! Τους χαλάμε το σχέδιο και πονούν οι Τούρκοι.

Τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά Δένδια καθώς και τα ζητήματα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Οι Τούρκοι βρήκαν ευήκοα ώτα στους διπλωματικούς κύκλους της Ευρώπης. Συμφέροντα έχουν αρχίσει να δίνουν δίκιο στην Τουρκία.

Η Ελλάδα πρέπει να καταγγέλει με επιχειρήματα την τουρκική επιθετικότητα για να εκμηδενίσει τις κινήσεις της Τουρκίας σε διπλωματικό επίπεδο.

  • Πρώτο επιχείρημα: Η Στρατιά του Αιγαίου. Ιδρύθηκε στις 20 Ιουλίου 1975, έναν χρόνο ακριβώς απο την εισβολή στην Κύπρο το 1974.
  • Δεύτερο επιχείρημα: Ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος στον κόσμο βρίσκεται απέναντι από τα ελληνικά νησιά.
  • Τρίτο επιχείρημα: Ποιός είναι ο ρόλος της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών απέναντι από τα ελληνικά νησιά;

Αυτά πρέπει να τα συγκεντρώσουμε, να τα εντάξουμε στη διπλωματική μας ατζέντα και να καταγγέλουμε στο ΝΑΤΟ, στις διμερείς σχέσεις. Κυρίως όταν γίνονται ασκήσεις με στόχο κατάληψη ελληνικών νησιών.

Τους Τουρκούς ενοχλεί η στάση του Δένδια που καταγγέλει συγκεκριμένα την Τουρκία. Από τότε που έβγαλε νοκ-άουτ τον Τσαβούσογλου στην Άγκυρα οι Τούρκοι έχουν εκνευριστεί. Και ο Μητσοτάκης καταγγέλει αλλά ως πρωθυπουργός χρησιμοποιεί περισσότερο ήπιους τόνους.

Ξεδοντιάστε διπλωματικά την Τουρκία! Τους χαλάμε το σχέδιο και πονούν οι Τούρκοι.

Για τη μη παρουσία του Ερντογάν στη Γλασκώβη στη διάσκεψη για το κλίμα: Η Τουρκία απαίτησε να εφαρμοστεί για τον Ερντογάν το ίδιο πρωτόκολο ασφαλείας με αυτό που είχε προβλεφθεί για τον Μπάιντεν. Επειδή οι διοργανωτές αρνήθηκαν ο Τούρκος πρόεδρος δεν πήγε. Η Τουρκία έφαγε… σφαλιάρα, γιατί ήθελε να καταταχθεί από τις ανεπτυγμένες στις αναπτυσσόμενες χώρες και να αποκομίσει οικονομικά οφέλη (3 δις).

Κατάσταση υγείας του Ερντογάν: Αποκάλυψη του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ότι έχουν πάρει ειδικά παπούτσια για να μην παραπατάει. Αυτά όμως δεν τον βοηθούν. Δυσκολεύεται να σταθεί όρθιος και να περπατήσει.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή “Γεωπολιτικά Παίγνια” στις  3 Νοεμβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube