REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκία | Γιατί προσκύνησε ο Ερντογάν τον διάδοχο των Εμιράτων;

Τουρκία | Γιατί προσκύνησε ο Ερντογάν τον διάδοχο των Εμιράτων;

Σάββας Καλεντερίδης: Γονατοκλυσία μετά την επίσκεψη στην Τουρκία! Γιατί προσκύνησε ο Ερντογάν τον διάδοχο των Εμιράτων;

Την επίσκεψη του ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Τουρκία αναλύει ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Τομές στην επικαιρότητα» που διοργανώνει ο Pantelis Savvidis στις Ανιχνεύσεις web tv στις 25 Νοεμβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Το ρεπορτάζ

Ο δραματικός κατήφορος της τουρκικής οικονομίας το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως οδηγεί την Άγκυρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια σημαντική στροφή στη στρατηγική του.

Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα που είναι ζωτικό για την οικονομία του, όπως άλλωστε συνέβη σήμερα με την επίσκεψη στην Τουρκία του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ.

Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν συμφωνίες για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, της τεχνολογίας, των μεταφορών, των υποδομών, της υγείας και της ενέργειας, ενώ συμφώνησαν σε συνεργασία στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τροφίμων και της γεωργίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα, το Άμπου Ντάμπι σκοπεύει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια (8,94 δισ. ευρώ) στη γείτονα. Τη διάθεση αυτού το ποσού ανακοίνωσε ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του κρατικού επενδυτικού ταμείου των ΗΑΕ, Mohammed Hassan Al Suwaidi.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Άγκυρα και η συνάντηση του με τον Ερντογάν -στην πρώτη μετά από δέκα χρόνια συνάντηση ανώτατου επιπέδου μεταξύ των δυο χωρών- χαρακτηρίζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ ως μεγάλο βήμα για την αποκατάσταση των σχέσεων των δυο χωρών.

Η κίνηση αυτή θεωρείται σωτήρια για το καθεστώς Ερντογάν που αναζητά εναγωνίως επενδύσεις, την ώρα που διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του κυβερνώντος κόμματος, καθώς βλέπουν ότι πλέον η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να αποτρέψει την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η τουρκική λίρα και η τουρκική οικονομία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube