REAL TIME |

Weather Icon
Ολλανδία , Συρία , Τουρκία 7 Νοεμβρίου 2021

Το Τουρκικό Κράτος σταμάτησε έρευνα για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Συρία στην οποία εμπλεκόταν

Το Τουρκικό Κράτος σταμάτησε έρευνα για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Συρία στην οποία εμπλεκόταν

Xωριανόπουλος Άγγελος

Μια έρευνα που υποστηρίζεται από την Ολλανδική Κυβέρνηση σχετικά με πιθανά εγκλήματα πολέμου από ομάδες ανταρτών στη Συρία διακόπηκε λόγω των προϋποθέσεων συνεργασίας που έθεσε η τουρκική κυβέρνηση θέτοντας σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της ανακριτικής επιτροπής, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία του BBC, επικαλούμενη άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας NRC Handelsblad. 

Μεταξύ του 2015 και του 2018, η ολλανδική κυβέρνηση παρείχε στήριξη ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ (28,8 εκατομμύρια δολάρια) σε 22 ένοπλες ομάδες που ονομάζονται «μετριοπαθείς» Σύριοι αντάρτες, πολεμώντας το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ μέσω ενός προγράμματος «μη θανατηφόρας βοήθειας» (NLA).

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ορισμένες από τις ομάδες ανταρτών που είχαν επωφεληθεί από τη στήριξη είχαν διαπράξει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων εγκλημάτων πολέμου, ανέφερε το BBC.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube