REAL TIME |

Ελλάδα , Εξοπλισμοί 13 Νοεμβρίου 2021

Το Ελληνικό UAV ”Aethon” πέρασε την πρώτη φάση επιχειρησιακών δοκιμών

Το Ελληνικό UAV ”Aethon” πέρασε την πρώτη φάση επιχειρησιακών δοκιμών

Χωριανόπουλος Άγγελος

Mε αφορμή την κάτωθεν εξαιρετική δημοσίευση από @geostratigiki αναφέρουμε πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις 27 Οκτωβρίου κατά των διάρκεια ασκήσεων στo Inigoes διεξήγαγε επιχειρήσεις ανεφοδιασμού Δυνάμεων από 2 διαφορετικά UAV με εγχώριους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης κ μηχανικής μάθησης. 

Γενικότερα γίνεται αντιληπτή η ΣΥΝΘΕΤΗ φύση των επιχειρήσεων που καλούνται να καλύψουν τα κατασκευαστικά ιδρύματα μέσω των UAV που παράγουν. Πέραν των καθαρά πτητικών προδιαγραφών καλούνται να βρουν τρόπο συνεργατικής λειτουργίας των UAV και με επίγειες δυνάμεις μακριά από τα C2 αλλά και την ανάπτυξη εγχώριων λογισμικών/DataLinks τα οποία θα υπηρετούν των προαναφερθείσα διαδικασία. Αναφέρουμε πως τα παραπάνω UAV μέσω λογισμικού αντιληπτικής τεχνητής νοημοσύνης καταλαβαίνουν αυτόνομα τα μέρη διεξαγωγής jamming από τον εχθρό και προσαρμόζουν τις πτήσεις τους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube