Weather Icon
Τουρκία 4 Νοεμβρίου 2021

Τι σημαίνει η συνάντηση Μπαχτσελί με τον πρόσφατα αποφυλακισθέντα αρχιμαφιόζο Κουρσάτ Γιλμάζ;

Τι σημαίνει η συνάντηση Μπαχτσελί με τον πρόσφατα αποφυλακισθέντα αρχιμαφιόζο Κουρσάτ Γιλμάζ;

Το αφεντικό της τουρκικής μαφίας Κουρσάτ Γιλμάζ επισκέφτηκε μετά την αποφυλάκισή του τον αρχηγό του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα.

Ο μαφιόζος φυλακίστηκε το 2005 για σύσταση, διαχείριση εγκληματικής οργάνωσης, κλοπή, εκβιασμούς, πρόκληση σωματικών βλαβών. Αρχικά καταδικάστηκε σε 66 χρόνια και τρεις μήνες φυλάκισης, ωστόσο, μετά από έφεση, η ποινή του μειώθηκε κατά 32 χρόνια.

Μετά από τη μείωση της ποινής του, ο Κουρσάτ Γιλμάζ πληρούσε τις προϋποθέσεις για αποφυλάκιση και έτσι αφέθηκε ελεύθερος από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κοτζαέλι στις 29 Οκτωβρίου επικαλούμενος «λόγους ασφαλείας».

Ο επίσημος λογαριασμός του MHP στο Twitter μοιράστηκε φωτογραφίες από την επίσκεψη και ανέφερε τον μαφιόζο ως «πατριώτη, ατρόμητο και γενναίο», ενώ το 2018, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε αναφερθεί στον Κουρσάτ Γιλμάζ και το έτερο αφεντικό της μαφίας Αλατίν Τσακιντζί ως «ήρωες», ζητώντας την απελευθέρωσή τους από τη φυλακή.

Επίσης σε ανάρτησή του στις 12 Μαΐου 2018, ο σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Λοιπόν, αν για παράδειγμα ο Αλατίν Τσακιντζί και ο Κουρσάτ Γιλμάζ, οι οποίοι είναι λάτρεις της χώρας τους και είναι γνωστό ότι είναι ατρόμητοι γενναίοι άνδρες. αν ήταν υποψήφιοι με τις υπογραφές 100.000 ανθρώπων, θα γινόταν επίσης εκστρατεία για την απελευθέρωση αυτών των ηρώων από τη φυλακή;», είπε παραλληλίζοντας του δύο αρχιμαφιόζους με τον φυλακισμένο Κούρδο πολιτικό Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube