Weather Icon

Θερμικές κάμερες και drones θα επιτηρούν την ουδέτερη ζώνη στην Κύπρο

Θερμικές κάμερες και drones θα επιτηρούν την ουδέτερη ζώνη στην Κύπρο

Ανδρέας Πενταράς: Μάτια του Ισραήλ θα επιβλέπουν την πράσινη γραμμή! Θερμικές κάμερες και drones θα επιτηρούν την ουδέτερη ζώνη

Τη συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ για σύστημα φύλαξης της “πράσινης γραμμής” σχολίασε ο στρατηγός Ανδρέας Πενταράς.

Η επιτήρηση της ουδέτερης ζώνης και η προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι υποχρέωση, η οποία επιβάλλεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό της πράσινης γραμμής.

Μέτρα που απαγορεύουν την είσοδο από την πράσινη γράμμη προσώπων τρίτων κρατών, τα οποία δεν θα έχουν τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Θερμικές κάμερες και drones θα έχουν τη δυνατότητα να επιτηρούν την ουδέτερη ζώνη.

Η Κύπρος έχει τέσσερις φορές περισσότερους παράτυπους μετανάστες απ’ότι οι χώρες πρώτης γραμμής. Αυτό σημαίνει, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να λάβει μέτρα αποτροπής εισόδου. Ένα απο αυτά είναι το σύστημα με το Ισραήλ. Στη θάλασσα πρέπει να ζητηθεί η βοήθεια της Frontex.

Ο στρατηγός Ανδρέας Πενταράς στο Sigma Live στις 5 Νοεμβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:


Το ρεπορτάζ

Διακρατική συμφωνία με το Ισραήλ για την εγκατάσταση υπερσύγχρονου συστήματος για τη φύλαξη της πράσινης γραμμής υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία το πρωί της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου 2021.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει τα ακόλουθα:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας επίσκεψη του Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του ΥΠΑΜ του Κράτους του Ισραήλ (SIBAT) Ταξίαρχου (ε.α) Yair Kulas.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης υπογράφηκε διακρατική συμφωνία για εγκατάσταση του Συστήματος Επιτήρησης.

Επίσης, έλαβε χώρα διμερής συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΑΜ κ. Ανδρέα Π. Λουκά, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας και τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Φρουράς ανέφερε ότι: “Το σύστημα θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και θα στέλνει εικόνα, τόσο στην ΕΦ, όσο και στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες του κράτους για θέματα εγκληματικότητας, λαθρεμπορίου κλπ”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube