Weather Icon
Συρία , Τουρκία 9 Νοεμβρίου 2021

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ τρομοκρατών που υποστηρίζει η Τουρκία (videos)

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ τρομοκρατών που υποστηρίζει η Τουρκία (videos)

Σφοδρές συγκρούσεις εκτυλίχθηκαν χθες στην πόλη Αφρίν στην επαρχεία του Χαλεπίου στη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ρήξη μεταξύ των μελών των Ταξιαρχιών Αλ-Χάμζα που υποστηρίζονται από την Τουρκία, στην γειτονιά Τζιντιρές.

Η ακριβής αιτία της σύγκρουσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά συνήθως, πίσω από τέτοια περιστατικά κρύβονται διαφωνίες για εγκληματικές δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο.

Νωρίτερα την ίδια μέρα το Συριακό Πρακτορείο ανέφερε ότι μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία είχαν πραγματοποιήσει επιδρομές και απαγωγές κατά των ντόπιων στην περιοχή του Αφρίν.

Συγκεκριμένα η λεγόμενη Στρατιωτική Αστυνομία και η Ταξιαρχία Αλ Φάτεχ έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές σε πολλά σπίτια στο χωριό Ράτζο κοντά στο Αφρίν. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία τρομοκράτες άνοιξαν πυρ για να εκφοβίσουν τους πολίτες. Τρεις άνδρες φέρονται να απήχθησαν και να κρατούνται κοντά σε μια από τις θέσεις των μαχητών στο Ράτζο.

Πριν από λίγες μέρες, αρκετοί πολίτες απήχθησαν επίσης στο χωριό Μάαμ Αλ Ουσάγκ.

Οι τρομοκράτες απαγάγουν ντόπιους σε τακτική βάση για να εκβιάσουν τις οικογένειές τους και να απαιτήσουν υπέρογκα λύτρα με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή τους.

Η πόλη του Αφρίν κατελήφθη από τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους στην επιχείρηση στις αρχές του 2018. Έκτοτε, χάος και αναταραχή επικρατούν στις κατεχόμενες από τους Τούρκους περιοχές στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Εν τω μεταξύ, τουρκικοί στρατιωτικοί και μαχητές συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους και αναπτύσσουν νέες δυνάμεις στην περιοχή εν μέσω πολυάριθμων αναφορών για την επερχόμενη τουρκική επιχείρηση στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube