Weather Icon
Τουρκία 28 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση Νταβούτογλου – Γκιούλ αναστατώνει Ερντογάν

Συνάντηση Νταβούτογλου – Γκιούλ αναστατώνει Ερντογάν

Νταβούτογλου-Γκιούλ: Δύο πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΡ προκαλούν μεγάλες ανησυχίες στον Ερντογάν και τους συνεργάτες του

Ο Πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι είχαν μια μακρά συνάντηση με τον 11ο Πρόεδρο Abdullah Gül κατά τη διάρκεια της ημέρας και συμφώνησαν σε πολλά θέματα.

Σχετικά με τη συνάντηση, ο Νταβούτογλου είπε:

«Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες για την καταστροφή που προκλήθηκε από τις πρόσφατες εξελίξεις στο κράτος, την απώλεια των κερδών που σημειώθηκαν σήμερα, την αυξανόμενη εξαθλίωση και τα δημοκρατικά δικαιώματα».

Ο Πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος Αχμέτ Νταβούτογλου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Εκδηλώσεις και Απόψεις» που μεταδόθηκε από τις οθόνες του Habertürk.

Υποδεικνύοντας ότι είχε μια μακρά συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο Abdullah Gül σήμερα, ο Davutoğlu είπε:

«Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες για την καταστροφή που προκλήθηκε από τις πρόσφατες εξελίξεις στο κράτος, την απώλεια κερδών που σημειώθηκαν σήμερα, την αυξανόμενη φτωχοποίηση και τα δημοκρατικά δικαιώματα».

Νταβούτογλου: Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τον κ. Γκιούλ

Ο Νταβούτογλου είπε τα εξής για τη συνάντησή του με τον Αμπντουλάχ Γκιουλ:

«Πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση με τη συμμετοχή αντιπροέδρων τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αρμόδιων για την οικονομία. Σήμερα, είχαμε μια συνάντηση με τον αξιότιμο πρόεδρό μας, Abdullah Gül. Μιλήσαμε για πολύ ώρα. Υπάρχει μια οικονομική και δημοκρατική κρίση στην Τουρκία σήμερα. Αντιμετωπίζουμε κρίση, γιατί υπάρχει πρόβλημα στην πολιτική νοοτροπία, όλα αυτά είναι προσπάθειες συγκάλυψης της κρίσης και όχι αντιμετώπισής της. Για να ξεπεραστεί αυτό είναι απαραίτητο να δράσουμε σε οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο.

Με τον κ. Γκιούλ μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες

Συζητήσαμε με τον  κ. Gül και μοιραστήκαμε τις ίδιες ανησυχίες γενικά, για την καταστροφή που προκάλεσαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο κράτος, την απώλεια των κερδών που σημειώθηκαν από την κρίση, την αυξανόμενη εξαθλίωση και τις ανησυχίες για τα δημοκρατικά δικαιώματα. Δεν έγινε συζήτηση για την προεδρική υποψηφιότητα. Η κρίση ήταν ουσιαστικά ο λόγος της επίσκεψής μας.

Κάνουμε συναντήσεις και συζητάμε με όλους

Ζήτησα γραπτό ραντεβού από τον Πρόεδρο της ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων (TOBB) με τους προέδρους επιμελητηρίων και συνδικαλιστικών οργανώσεων (ITO, ISO, TÜRKİŞ, DİSK, HAKİŞ, TÜSİAD, MUSIAD). Κάνουμε συναντήσεις και συζητάμε με όλους. Μπορώ να συναντηθώ ακόμα και με τον κ. Μπαχτσελί, ασχέτως κι αν κάνει ακατάλληλα πολιτικά σχόλια. Συμπεριλαμβανομένου του κ. Ερντογάν. Μιλάω με όλους για όσα θέματα πιστεύω ότι η συνάντησή μας μπορεί να θεωρηθεί ευεργετική.

Πηγή: haberler.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube