Σκληρό μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία για τη Συρία

Σκληρό μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία για τη Συρία

«Η Ρωσία έστειλε 20 πολεμικά αεροσκάφη στο Qamishli», στέλνοντας μήμυμα στην Τουρκία για πιθανή επικείμενη επιχείρηση στη Συρία

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι 4 MiG-29, 5 Su-35 και 12 πολεμικά αεροσκάφη Su-34 μεταφέρθηκαν στη ΒΑ Συρία, στη ρωσική αεροπορική βάση στο Qamishli.

Ειδησεογραφικοί ιστότοποι κοντά στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξαν ότι μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για πιθανή επιχείρηση εναντίον της Ροζάβα, η Ρωσία είχε αναπτύξει 20 πολεμικά αεροσκάφη που στάλθηκαν στη Συρία στη στρατιωτική βάση στο Qamishli.

Σύμφωνα με το Rudaw, ρωσικά μέσα έγραψαν ότι 4 MiG-29, 5 Su-35 και 12 Su-34 εγκατασζτάθηκαν στην αεροπορική βάση στο Qamishli.

Πηγές που μίλησαν στον Τύπο ανέφεραν επίσης ότι τουλάχιστον δύο επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 βρίσκονταν στην ίδια αεροπορική βάση, στο Qamishli.

Ορισμένες πηγές ισχυρίστηκαν ότι τα πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν στο συριακό έδαφος απευθείας μέσω του εναέριου χώρου του Ιράν και του Ιράκ.

Οι ισχυρισμοί έρχονται σε μια στιγμή που η Τουρκία κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει στην Τουρκία, όσον αφορά τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές, η μεταφορά τόσο μεγάλου αριθμού ρωσικών αεροσκαφών στη συγκεκριμένη περιοχή της Συρίας, δείχνει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια συνολική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη δήλωση για το θέμα.

Τις προηγούμενες ημέρες, ένας παρόμοιος ισχυρισμός εμφανίστηκε τόσο στον ρωσικό όσο και στον αραβικό τύπο και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στο Twitter δείχνουν πολεμικά αεροσκάφη SU-35 που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο στο Qamishli, απέναντι από την κωμόπολη Νουσάιμπιν του Mardin.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία ανέπτυξε για πρώτη φορά βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά σε αμερικανική στρατιωτική βάση στη Συρία και το ερμήνευσαν ως ένδειξη ότι η Ρωσία επεκτείνει τη στρατιωτική της παρουσία ανατολικά του ρου του Ευφράτη, στη Ροζάβα.

Το περιοδικό War Zone, υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν 900 στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό στις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχό τους, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν επίσης ορισμένες βάσεις για τη χρήση αεροσκαφών ενάντια στην κίνηση της Ρωσίας να αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές που μίλησαν στην ιστοσελίδα Zaman al-Wasl, η Ρωσία μετέφερε τα SU-35 από τη στρατιωτική βάση Χμέιμιμ στη Λατάκεια της δυτικής Συρίας στο Qamishli, τοποθετώντας έτσι για πρώτη φορά βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους.

Ορισμένες πηγές που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Mayadin ανέφεραν επίσης την Πέμπτη ότι νέες ρωσικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στην περιοχή πραγματοποίησαν πολλές αναγνωριστικές πτήσεις.

Πηγή: artigercek.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube