Weather Icon
Ιστορία , Ποντιακό Ζήτημα 21 Νοεμβρίου 2021

Σαρώνει ντοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων – Το Lethal Nationalism: Genocide of the Greeks 1913-1923 συγκινεί βαθιά

Σαρώνει ντοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων – Το Lethal Nationalism: Genocide of the Greeks 1913-1923 συγκινεί βαθιά

Το ένα μετά το άλλο προστίθενται τα βραβεία στη συλλογή του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο (ΕΚΕΜΑΠ), για το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ Lethal Nationalism: Genocide of the Greeks 1913-1923 (Θανάσιμος Εθνικισμός: Γενοκτονία των Ελλήνων 1913-1923).

Το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο  γεννημένος στο Σικάγο ομογενής Πήτερ Λαμπρινάτος αποτελεί παραγωγή του Γεώργιου Μαυρόπουλου, πρώην προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Σικάγο και ιδρυτή του ΕΚΕΜΑΠ.

 

Lethal Nationalism Genocide of the Greeks
(Πηγή: YouTube/Lethal Nationalism)

 

Το 2020, το ντοκιμαντέρ έφθασε στην ημιτελική φάση του φημισμένου WorldFest-Houston Film Festival, επιλέχθηκε να προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Μαραθώνιος Ταινιών» και κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Μοντάζ Ντοκιμαντέρ στο Wallachia Film Festival.

 

Lethal Nationalism Genocide of the Greeks 2
(Πηγή: YouTube/Lethal Nationalism)

 

Προσφάτως κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Χιούστον και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Τορόντο, καθώς επίσης και της Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Αρκάνσας Wings of Honor.

 

Lethal Nationalism Genocide of the Greeks award
(Πηγή: Houston Greek Film Festival)

 

Τιμητική διάκριση πήρε και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο ως το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ.

 

Το ντοκιμαντέρ διερευνά στη λεπτομέρεια τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης μεταξύ 1913 και 1923, την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα, σύμφωνα με μελετητές και πανεπιστημιακούς απ’ όλο τον κόσμο.

Στα 80 λεπτά που διαρκεί καταγράφεται η συστηματική και βάναυση εξολόθρευση των ελληνικών κοινοτήτων της Μικράς Ασίας· περιγραφές από επιζώντες δίνουν συνταρακτικές λεπτομέρειες.

ΠΗΓΗ: Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube