Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 26 Νοεμβρίου 2021

Ρωσία: Δεν έχουμε σχέδια συμμετοχής σε ένα «πραξικόπημα στην Ουκρανία»

Ρωσία: Δεν έχουμε σχέδια συμμετοχής σε ένα «πραξικόπημα στην Ουκρανία»

Ντιμιτρι Πεσκόφ: Η Ρωσία ποτέ δεν εκπονούσε σχέδια για να συμμετάσχει σε «πραξικόπημα στην Ουκρανία»

Η Ρωσία ποτέ δεν εκπονούσε σχέδια για να συμμετάσχει σε «πραξικόπημα στην Ουκρανία», την προετοιμασία του οποίου ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντιμιτρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία δεν είχε κανένα σχέδιο να συμμετάσχει. Η Ρωσία ποτέ δεν ασχολείται γενικά με τέτοιες υποθέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία συμμετέχει σε σχέδιο πραξικοπήματος που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζαλένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, είχε δηλώσει ότι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος τον Δεκέμβριο με τη συμμετοχή ατόμων από την Ρωσία και την Ουκρανία.

«Έχουμε προκλήσεις όχι μόνο από τη Ρωσική Ομοσπονδία και πιθανή κλιμάκωση, αλλά και μεγάλες εσωτερικές προκλήσεις. Έλαβα πληροφορίες ότι θα πραγματοποιηθεί πραξικόπημα στη χώρα μας στις 1-2 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει τον πλήρη έλεγχο των συνόρων της και είναι έτοιμη για οποιαδήποτε κλιμάκωση με τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube