Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 16 Νοεμβρίου 2021

Ρωσία: 50 αεροπορικές επιθέσεις σε στόχους του ISIS στη Συρία

Ρωσία: 50 αεροπορικές επιθέσεις σε στόχους του ISIS στη Συρία

Η Ρωσία πραγματοποίησε περισσότερες από 50 αεροπορικές επιδρομές σε στόχους του ISIS, συμμάχου της Τουρκίας, σε μια μέρα στη Συρία

Το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς από την ανατολική έρημο Χομς προς τις ερήμους Ράκα, καλύπτοντας το τρίγωνο Ντέιρ εζ-Ζορ και Αλ-Ράκα-Χαλέπι.

Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνεχείς έντονες αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές όπου οι πυρήνες του ISIS είναι κοινές, από την ανατολική έρημο Χομς έως τις ερήμους Ράκα που καλύπτουν το τρίγωνο Ντέιρ εζ-Ζορ και Αλ-Ράκα-Χαλέπι.

Έγινε γνωστό ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 αεροπορικές επιδρομές στη συριακή έρημο από το πρωί της Τρίτης και ρωσικά αεροσκάφη εξακολουθούν να πετούν πάνω από την περιοχή.

Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν ώρες μετά τις επιθέσεις του ISIS, οι οποίες σκότωσαν 18 στρατιώτες του καθεστώτος και πολιτοφυλακές. Μεταξύ των νεκρών στις επιθέσεις του ISIS είναι ένας ταξίαρχος και τέσσερις υπαξιωματικοί, και 13 μέλη της Al-Shaytat που υποστηρίζεται από το καθεστώς σε διάφορες περιοχές της συριακής ερήμου.

Ακτιβιστές του SOHR ανέφεραν έκρηξη σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ταξίαρχος του στρατού της Συρίας, που καταγόταν από την επαρχία Baniyas, που βρίσκεται στις ακτές της Συρίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη δυτική έρημο Deir ez-Zor, όπου αναπτύσσονται και επιχειρούν πυρήνες του ISIS, και σκότωσε τέσσερις στρατιώτες.

Πηγές του Παρατηρητηρίου τεκμηρίωσαν ότι 13 μέλη της υποστηριζόμενης από το καθεστώς οργάνωσης “Osod al-Sharqiyyah” (al-Sh’aytat) σκοτώθηκαν και άλλα τραυματίστηκαν σε ενέδρα μελών του ISIS στην έρημο al-Masrab στη δυτική ύπαιθρο της Deir ez- Ζορ. Ακτιβιστές του SOHR στην πόλη Αλ Ράκα ανέφεραν επίσης ότι άκουσαν πυροβολισμούς μετά την άφιξη των σορών των νεκρών στην πόλη.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία παραμένει ο σημαντικότερος σύμμαχος και υποστηρικτής του ISIS, ηγετικά μέλη του οποίου προστατεύονται σε περιοχές που ελέγχει ο τουρκικός στρατός στη ΒΔ Συρία.

Πηγή: artigercek

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube