Weather Icon
Αραβικός Κόσμος , Τουρκία 24 Νοεμβρίου 2021

Reuters: Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας θα υπογράψει συμφωνία swap με τα ΗΑΕ

Reuters: Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας θα υπογράψει συμφωνία swap με τα ΗΑΕ

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, συζήτησε με αξιωματούχους των ΗΑΕ, για την υπογραφή συμφωνίας ανταλλαγής νομισμάτων

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Şahap Kavcıoğlu έχει μια προκαταρκτική συνάντηση με αξιωματούχους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που επισκέφθηκαν σήμερα την Τουρκία, σχετικά με μια πιθανή συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Το Reuters ανέφερε ότι δύο πηγές με γνώση του θέματος επιβεβαίωσαν τις σημερινές συναντήσεις του Kavcıoğlu στην Προεδρία.

Πάντως η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας δεν σχολίασε το θέμα.

Κατά τη σημερινή επίσκεψη αξιωματούχων του Άμπου Ντάμπι στην Τουρκία, υπεγράφη μια σειρά επενδυτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων επενδύσεων στην Τουρκία.

Εδώ και δέκα χρόνια η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για επιρροή στις χώρες της περιοχής. Οι δύο χώρες είχαν υποστηρίξει τις αντίπαλες πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη και οι διαφορές απόψεων μεταξύ των χωρών ήταν εμφανείς και στην ένταση μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και των αραβικών χωρών του Κόλπου.

Είναι η πρώτη φορά που υπογράφονται τόσο ολοκληρωμένες οικονομικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών μετά την ένταση.

Οι συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων χρησιμοποιούνται γενικά για την ανάπτυξη του εμπορίου σε τοπικό νόμισμα μεταξύ των δύο χωρών. Από την άλλη πλευρά, αυτές οι συμφωνίες ωθούν τα ακαθάριστα αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας ακόμη υψηλότερα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας έχει υπογράψει συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων με την Κίνα για 6 δισεκατομμύρια δολάρια, με το Κατάρ για 15 δισεκατομμύρια δολάρια και με τη Νότια Κορέα για 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Συνολικά συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων που έχει υπογράψει η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μέχρι τώρα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η υπό υπογραφή συμφωνία με τα ΗΑΕ,  ανέρχονται στα 23 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: cumhuriyet.com.tr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube