Weather Icon

Πόσο θα κλιμακώσει την κατάσταση η Τουρκία;

Πόσο θα κλιμακώσει την κατάσταση η Τουρκία;

Άγγελος Συρίγος: Φόβος της Τουρκίας! Πόσο θα κλιμακώσει την κατάσταση;

Την προκλητικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, αλλά και την ενόχληση για την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, ανέλυσε ο Άγγελος Συρίγος.

Η τουρκική ηγεσία επιδίδεται σε λεκτικούς λεονταρισμούς και το κρίσιμο είναι πόσο θα κλιμακώσει την κατάσταση, όταν η Exxon Mobil βρεθεί στην Κυπριακή ΑΟΖ για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο καθηγητής τονίζει ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον κρύβουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας για την παρουσία Αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη και τονίζει ότι αυτό δείχνει φόβο της Τουρκίας έναντι των Αμερικανών

Ο καθηγητής μιλάει και για της αλλαγές στην Βόρεια γείτονα, τονίζοντας ότι τα τρωτά σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών θα φανούν τώρα μιας και η αλλαγή κυβέρνησης μπορεί να οδηγήσει σε προσπάθεια καθυστέρησης από πλευράς της γειτονικής χώρας.

Ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube