Weather Icon
Αιγαίο , Εθνική Άμυνα , Τουρκία 15 Νοεμβρίου 2021

Παραλήρημα Τσελίκ για στρατιωτική σύγκρουση στο Αιγαίο: Η επιμονή της Αθήνας για εξοπλισμούς «θα φέρει de facto αποτελέσματα»

Παραλήρημα Τσελίκ για στρατιωτική σύγκρουση στο Αιγαίο: Η επιμονή της Αθήνας για εξοπλισμούς «θα φέρει de facto αποτελέσματα»

Νέα πρόκληση δια στόματος του εκπρόσωπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, AKP.

«Ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει πολιτικές δυσκολίες στο εσωτερικό του και γι’ αυτό δημιουργεί εντάσεις με προκλητικές δηλώσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν είναι να κατασπαταλούν τα χρήματα του ελληνικού λαού» τόνισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP αρχικά για να συνεχίσει στον ίδιο τόνο:

«Η Ελλάδα δεν θέλει το διάλογο, διαρκώς βρίσκει αφορμές για να ξεφύγει. Ο Μητσοτάκης δεν θέλει μετριοπαθή και κατασταλαγμένη προσέγγιση. Η Ελλάδα θέλει πάντα και κάποιον δίπλα της στο διάλογο. Και συνεχώς στην Ελλάδα λέγονται ψέμματα για την Τουρκία».

ADVERTISING

Βέβαια η λογική λέει πως θα μπορούσε… να κοιταχτεί στον καθρέφτη, καθώς σε αυτές τις ενέργειες προβαίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καθώς βλέπει τη δημοφιλία του να «βυθίζεται», επενδύει ολοένα και περισσότερο στην β, τον Έβρο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πάντα λαλίστατος Τσελίκ αναφέθηκε και στο προσφυγικό: «Οι Ελληνες εμβολίζουν συνεχώς βάρκες με πρόσφυγες. Και σ’ αυτό λένε ψέμματα. Τους αφήνει να πεθάνουν. Εμείς είμαστε πάντα εδώ αν οι Ελληνες θέλουν διάλογο γιατί είμαστε χώρα που στηρίζει τη διπλωματία».

Λίγες ώρες πριν, είχε δώσει ακόμα ένα ρεσιτάλ υποκρισίας.

Η «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείας Κύπρου» και το χυδαίο tweet
«Γιορτάζουμε την 38η επέτειο ίδρυσης της ΤΔΒΚ. Πάντοτε θα βρισκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των Τουρκοκυπρίων και της ΤΔΒΚ. Πάντοτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ θα προστατεύονται Η επιθετικότητα του ελληνικού διδύμου, ποτέ δεν θα έχει αποτέλεσμα», τόνισε λίγο νωρίτερα, «γιορτάζοντας» τα 38α «γενέθλια» του Ψευδοκράτους.

Συνέχισε φυσικά στο ίδιο μοτίβο, κάνοντας αναφορά στον πολυαγαπημένο του, Ερντογάν, για τον οποίο ανέφερε πως… «δίνει τον πιο σκληρό αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων».

Τέλος, το ρεσιτάλ προκλητικότητας συνεχίστηκε ως εξής: «Ο Πρόεδρός μας ενάντια στις παράνομες πρακτικές του ελληνοκυπριακού διδύμου, παρέχει την πλέον ισχυρή δύναμη στον Τ/Κ αγώνα. Τιμούμε τον ιδρυτή τη ΤΔΒΚ Ραούφ Ντενκτάς και όλους τους μάρτυρες μας που πέθαναν για τον κυπριακό αγώνα. Η ΤΔΒΚ θα φτάσει στα χιλιάδες ακόμη χρόνια ανεξαρτησίας, δυναμώνοντας περισσότερο».

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube