Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 15 Νοεμβρίου 2021

Οι Τούρκοι δεν πήραν το μάθημά τους από το καλοκαίρι του 2020! Προσπαθούν να μας φοβερίσουν με το υποβρύχιο “STM500”: “Θα γίνει ο εφιάλτης του Έλληνα”

Οι Τούρκοι δεν πήραν το μάθημά τους από το καλοκαίρι του 2020! Προσπαθούν να μας φοβερίσουν με το υποβρύχιο “STM500”: “Θα γίνει ο εφιάλτης του Έλληνα”

Νέες προκλήσεις από την άλλη μεριά του Αιγαίου, αυτή τη φορά από ΜΜΕ τα οποία κάνουν λόγο για τον νέο… μεγάλο φόβο των Ελλήνων.

Προκαλούν εκ νέου τα τουρκικά ΜΜΕ, που αναφερόμενα στην κατασκευή του μίνι υποβρυχίου STM500, με εθνικούς πόρους, σημειώνουν ότι… «Θα γίνει ο νέος εφιάλτης του Έλληνα»

Τα υποβρύχια που χρησιμοποιούνται σήμερα από το τουρκικό ναυτικό έχουν εκτόπισμα 1100 έως 1600 τόνους σε κατάσταση βύθισης. Τα υποβρύχια κατηγορίας Reis τα οποία εξακολουθούν να παράγονται, αναμένεται να έχουν εκτόπισμα άνω των 2000 τόνων σε κατάσταση βύθισης.

Ο στρατιωτικός αναλυτής, Κοζάν Σελτσούκ Ερκάν, υποστηρίζει ότι η Τουρκία θα το χρησιμοποιήσει στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα, την Κύπρο και σε παράκτιες περιοχές, καθώς τα μικρά υποβρύχια είναι πολύ πιο αθόρυβα και τεχνολογικά πιο εξελιγμένα. Τα υποβρύχια αυτής της κατηγορίας είναι ιδανικά για επιχειρήσεις διείσδυσης σε παράκτιες περιοχές.

«Είναι πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε πολεμικό πλοίο να πραγματοποιήσει υποβρύχια σάρωση με σόναρ τοποθετημένο στο κύτος, ειδικά σε ρηχά νερά και σε παράκτιες περιοχές και νησίδες. Το χαρακτηριστικό αυτού του υποβρυχίου είναι ότι μπορεί να λειτουργεί εξαιρετικά άνετα στις επίμαχες θάλασσες με τις μικρές του διαστάσεις», αναφέρει με… υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube