Weather Icon
Αφγανιστάν 10 Νοεμβρίου 2021

Οι Ταλιμπάν εγκαινίασαν τον νέο αμερικανικό εξοπλισμό τους με μια τεράστια παρέλαση (video)

Οι Ταλιμπάν εγκαινίασαν την Τρίτη τον «Στρατό του Ισλαμικού Εμιράτου» στη πόλη Κανταχάρ στο νότiο Αφγανιστάν, με μια μεγάλη παρέλαση τεθωρακισμένων οχημάτων που έπεσαν στα χέρια τους μετά την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά από τον Αύγουστο που οι Ταλιμπάν πραγματοποιούν στρατιωτικές παρελάσεις διαφημίζοντας τον καινούργιο δυτικό εξοπλισμό και τα όπλα τους, η παρέλαση της Κανταχάρ φαίνεται να περιλαμβάνει τα περισσότερα οχήματα από οποιαδήποτε άλλη.

Στα πλάνα επίσης φαίνεται να πετούν ελικόπτερα, υποδηλώνοντας ότι οι Ταλιμπάν έχουν λύσει σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα έλλειψης πιλότων.

Το Πεντάγωνο κατά την εκκένωση των αμερικανικών δυνάμεων είπε ότι προσπάθησε να καταστρέψει και να απενεργοποιήσει πολλά από τα αεροσκάφη που άφησε πίσω του, αλλά είναι προφανές ότι δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με υλικό που δημοσίευσε το Γαλλικα Πρακτορείο στην παρέλαση διακρίνονται εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ σε μια ατελείωτη ουρά.

Ο στρατός των Ταλιμπάν φαινόταν πολύ πιο οργανωμένος και επαγγελματικός συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες.

Επίσης, την Τρίτη, η πακιστανική κυβέρνηση και μια τοπική ομάδα Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα μπορούσε να οδηγήσει την πολυτάραχη συνοριακή περιοχή Αφ-Πακ στη σταθεροποίηση.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν Φαουάντ Σουντρί ανακοίνωσε μία μέρα πριν την «πλήρη κατάπαυση του πυρός» με την ομάδα γνωστή ως Tehreek e Taliban Pakistan (TTP), η οποία εδρεύει στο Νότιο Ουαζιριστάν.

Όπως σχολιάζει το CNN, «Το TTP είναι μια απαγορευμένη ισλαμιστική ομάδα που είναι υπεύθυνη για μερικές από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις στην ιστορία του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε στρατιωτικό σχολείο το 2014 όπου σκοτώθηκαν 132 παιδιά, καθώς και την απόπειρα δολοφονίας μαθήτριας Μαλάλα Γιουσουφσάι το 2012, η οποία έγινε νομπελίστας και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της εκπαίδευσης».

Πηγές: AFP, Zerohedge, Southfront

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube