REAL TIME |

Weather Icon

Οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) στη Μόσχα για συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους

Οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) στη Μόσχα για συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους

Επικείμενη συνάντηση αντιπροσωπείας του YPG με Ρώσους αξιωματούχους στη Μόσχα – Στο τραπέζι σενάρια λύσης με τη συναίνεση της Δαμασκού

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Ilham Ahmed (φώτο), ο οποίος ηγείται δικτύου του YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), που φημολογείται ότι αποτελεί την πτέρυγα του PKK στη Συρία, πρόκειται να επισκεφθεί τη Μόσχα για συνομιλίες, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Rudaw.

Το Rudaw ανέφερε πως η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και θα συζητήσει για μια πιθανή επιχείρηση εναντίον τους από την Τουρκία καθώς και για τις δραστηριότητες της Τουρκίας και του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), ο οποίος στηρίζεται από το τουρκικό καθεστώς.

Το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα PKK έχει χαρακτηρισθεί  ως τρομοκρατική οργάνωση από τις Η.Π.Α., την Τουρκία και την Ε.Ε., αλλά όχι από τη Ρωσία.

Οι εντάσεις έχουν κορυφωθεί από τότε που δύο Τούρκοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους πριν από ένα μήνα κατόπιν υποτιθέμενης πυραυλικής επιθέσεως του YPG στη Β. Συρία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η εν λόγω επίθεση «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη επικείμενης επιχειρήσεως από μέρους της Άγκυρας.

Στο παρελθόν, εκτενείς συσσωρεύσεις και μεγάλες κινήσεις τουρκικών δυνάμεων στα σύνορα, είχαν προηγηθεί των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας, κάτι που ακόμη δεν έχει παρατηρηθεί.

Η Άγκυρα δεν έχει δεσμευτεί για  δράση και έχει δώσει ελάχιστες λεπτομέρειες για τα σχέδιά της σε περίπτωση κάποιας μελλοντικής απόφασης.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: dailysabah.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube