Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Πολιτική 16 Νοεμβρίου 2021

Οι φονιάδες θα πληρώσουν;

Οι φονιάδες θα πληρώσουν;

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σύμφωνα με τα στοιχεία του Σαββάτου ήταν 530 (61,9% άνδρες) με μέση ηλικία τα 65 έτη…

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι το Σάββατο που πέρασε, οι  446 (84,15%) ήταν  ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 84 (15,85%) πλήρως εμβολιασμένοι.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Με βάση τα στοιχεία των εμβολιασμών και νοσήσεων περί τα 7,5 -7,7 εκατ. πολίτες διαθέτουν εμβολιαστική ή φυσική ανοσία. Ο υπόλοιπος ενήλικος πληθυσμός είναι 1 – 1,2 εκατ. και ο πληθυσμός που διατρέχει μεγάλο κίνδυνο είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών εκ των οποίων ο αριθμός των ανεμβολίαστων υπολογίζεται πως προσεγγίζει τις 600 χιλ.

Βλέπε: Σκέρτσος: 600.000 οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών – Μεγάλος ο κίνδυνος να νοσήσουν βαριά

Για τον μέσο λογικό άνθρωπο το να είναι κάποιος άνω των 60 ετών και να παραμένει ανεμβολίαστος είναι σαν παίζει ρώσικη ρουλέτα με τη ζωή του.

Τούτο όμως είναι προφανώς πως δεν γίνεται κατανοητό…

Η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ενός Επόπτη Υγείας που έχει τεθεί σε αργία λόγω άρνησης εμβολιασμού είναι χαρακτηριστικό δείγμα του πολιτισμικού φορτίου με το οποίο πορεύεται στη ζωή και συμπορεύεται με τους υπολοίπους αυξάνοντας κατακόρυφα το ρίσκο της μακροημέρευσης και ευημερίας της κοινότητας, μια σημαντική μερίδα των αρνητών:

“Έφυγε πριν από λίγο η Π… όπως πληροφορούμαι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες, ίνα αναπαύονται εκ των κόπων αυτών. Τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ’ αυτών. Καλή ανάσταση Π… και καλή αντάμωση. Οι φονιάδες σου θα πληρώσουν.”

Μια μέρα αργότερα ο ίδιος αναρτά πάλι στα κοινωνικά δίκτυα τα εξής: “Εξωνημένοι γιατροί, στους φαρμακοβιομηχανους, που δέχτηκαν εν γνώση τους, και εν πλήρη συνειδηση, να τροποποιησουν το DNA τους, μη σεβομενοι την ίδια την ζωή τους, αποδεδειγμένα πλέον, μετά τις φρικαλεες αποκαλύψεις της πρόσφατης Σουηδικής ερευνας, περιμένει κανείς, να σεβαστούν τις ζωές των ασθενών τους, μέσα στα νοσοκομεια; Όχι βέβαια. Δεν δικαιούστε ούτε να ομιλείτε, ούτε να απειλείτε.

Βγάλτε τον σκασμό, τόσο απλά, γιατί με κάθε κουβέντα που λέτε, επιβαρύνετε την θέση σας. Οι απόλυτα και πρωταρχικά υπεύθυνοι για την τραγωδία της ιατρικής απάτης, που βιώνει η ανθρωπότητα”.

Ο ίδιος λίγες ώρες νωρίτερα φέρεται να παρότρυνε 51χρονη  αρνήτρια την οποία οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να διασωληνωθεί: “Να υπογράψει και να φύγει”… Το αποτέλεσμα ήταν η άτυχη γυναίκα να καταλήξει.

Σε φυσιολογικές συνθήκες κανονικότητας οι συμπολίτες μας που ενεργούν με βάση τις συμβουλές που απορρέουν είτε  από τη μυθολογία του ζωδιακού κύκλου, είτε τις δοξασίες  θρησκόληπτων σεχτών ποικίλων θρησκειών και αιρέσεων, είτε θολές εναλλακτικές  θεωρίες και γιατροσόφια, δεν ενοχλούν κανένα παρά μόνο τον εαυτό τους. Μάλιστα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως εμπλουτίζουν την ποικιλία  της κοινωνικής “πανίδας” και “χλωρίδας” με πινελιές διαφορετικότητας.

Σε συνθήκες πανδημίας όμως οι συμπεριφορές και συνήθειες αυτές αυξάνουν το ρίσκο μιας κοινωνικής και οικονομικής ζημιάς που αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που στη  Σιγκαπούρη η κυβέρνηση αποφάσισε να μην καλύπτει το Δημόσιο τα έξοδα όσων χρειαστούν νοσοκομειακή νοσηλεία και είναι εκ πεποιθήσεως ανεμβολίαστοι.

Βλέπε: Σιγκαπούρη: Οι ανεμβολίαστοι θα επωμίζονται το κόστος των ιατρικών τους δαπανών

Στην Ευρώπη όμως  που είναι κοιτίδα τόσο του Χριστιανισμού και του ορθολογικού  ανθρωπισμού μια ανάλογη απόφαση μοιάζει πολύ δύσκολη καθώς η συγχώρεση και η ανεκτικότητα αποτελούν σημαντικά δομικά στοιχεία της υπαρξιακής της υπόστασης.

για τη συνέχεια Capital

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube