REAL TIME |

Weather Icon

Οι Έλληνες Special Operation Forces δίπλα στους κορυφαίους κομάντος στον κόσμο

Οι Έλληνες Special Operation Forces δίπλα στους κορυφαίους κομάντος στον κόσμο

Οι Έλληνες Special Operations Forces αναμένεται να λάβουν μέρος ακόμα και σε άγνωστα για αυτούς υψηλής δυσκολίας αντικείμενα εντός κατοικημένων περιοχών τα οποία αφορούν εκπαίδευση ελεύθερων σκοπευτών, παρακολουθήσεις αλλά και εντοπισμό-απελευθέρωση ομήρων και VIP προσώπων.

Κορυφαίες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκονται από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη Ρουμανία για να λάβουν μέρος στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Junction Strike 21». Βρετανοί SAS αλλά και κομάντος από Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία συμμετέχουν στο ‘’Διασταυρούμενο Χτύπημα’’ ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο σε σενάρια της άσκησης να δούμε και Αμερικανούς από το 10ο Special Forces Group. Ηχηρή παρουσία για μια ακόμη φορά σε ένα μεγάλο «ραντεβού» Mονάδων SOF έχει η Ελλάδα με ομάδα κομάντος από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών αλλά και με Επιτελείς από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Τα βασικά αντικείμενα της μεγάλης άσκησης αφορούν σενάρια κυρίως σε κατοικημένες περιοχές ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό-Urban Warfare Special Operations- με την «Junction Strike 21» να αποτελεί ταυτόχρονα την αξιολόγηση από τους Αμερικανούς –Special Operations Capable- των Ρουμανικών Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων. Η άσκηση έχει σχεδιαστεί σε δύο σκέλη και επικεντρώνεται στο έδαφος-Land Task Group- όπου συμμετέχει η Ελληνική ομάδα αλλά και σε αμφίβιες επιχειρήσεις-Maritime Task Group.

Οι Έλληνες Special Operations Forces αναμένεται να λάβουν μέρος ακόμα και σε άγνωστα για αυτούς υψηλής δυσκολίας αντικείμενα εντός κατοικημένων περιοχών τα οποία αφορούν εκπαίδευση ελεύθερων σκοπευτών, παρακολουθήσεις αλλά και εντοπισμό-απελευθέρωση ομήρων και VIP προσώπων. Στην «Junction Strike 21» τα Στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων θα έχουν να διαχειριστούν πολλαπλές καταστάσεις υβριδικού πολέμου με τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τη νέα τεχνολογία να βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των σεναρίων. Τρομοκράτες και παραστρατιωτικές ομάδες ακόμα και μέσα σε πόλεις, επιχειρήσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς, άγνωστοι αντίπαλοι και ασύμμετρες απειλές κάθε είδους συνθέτουν μια άσκηση εξαιρετικά υψηλής δυσκολίας. Άλλωστε οι Ρουμάνοι τα τελευταία χρόνια με την βοήθεια των Αμερικανών έχουν κάνει άλματα στις Ειδικές Επιχειρήσεις όπως έδειξαν και σε ασκήσεις στην Ελλάδα στις οποίες συμμετείχαν όπως η «Salamis Storm» αλλά και η πρόσφατη «Orion 21».

Η «Junction Strike 21» αποτελεί μια ακόμα άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων υψηλής δυσκολίας στην οποία καλείται η Ελλάδα να λάβει μέρος την ώρα που οι αντίστοιχες δραστηριότητες των Τουρκικών Μονάδων SOF εκτός συνόρων είναι ανύπαρκτη. Κανείς δεν φαίνεται να δείχνει διάθεση να καλέσει Τούρκους κομάντος σε μεγάλες ασκήσεις πλην των γνωστών τους συμμάχων Πακιστανών και Αζέρων. Την ώρα που οι Έλληνες SOF συνεχίζουν το μπαράζ συνεκπαιδεύσεων με την παγκόσμια αφρόκρεμα των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Στην «Junction Strike 21» συμμετέχουν περισσότεροι από 800 Ρουμάνοι στρατιωτικοί και τουλάχιστον 150 από τις υπόλοιπες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελληνική αποστολή. Εκτός από τις εγκαταστάσεις του Ρουμανικού στρατού η άσκηση θα διεξαχθεί στις πόλεις Reghin, Bradet, Miercurea Ciuc, Mihail Kogalniceanu και Sangiorgiou de Mures. Σύμφωνα με το Ρουμανικό υπουργείο άμυνας η άσκηση θα στηρίζεται σε ένα φανταστικό σενάριο με βάση τον υβριδικό πόλεμο.

Στόχος σύμφωνα με τους Ρουμάνους είναι η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας και του σχεδιασμού εκτέλεσης αποστολών και Ειδικών Επιχειρήσεων σε πολυεθνικό περιβάλλον με αποτέλεσμα την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Και η Ελλάδα για μια ακόμα φορά θα βρίσκεται εκεί.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube