Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ , Τουρκία 7 Νοεμβρίου 2021

Οι χαλύβδινοι θώρακες του Έβρου στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα -Διαπιστευτήρια υπεροχής για τους Έλληνες – Γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν τους καλύτερους

Οι χαλύβδινοι θώρακες του Έβρου στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα -Διαπιστευτήρια υπεροχής για τους Έλληνες – Γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν τους καλύτερους

Οι εντυπωσιακές εικόνες που έρχονται από την Ξάνθη παρουσιάζουν την σκληρή αρματομαχία η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε χθες μέσα σε πανηγυρικό κλίμα με όλα τα πληρώματα μαζί μπροστά από τα Leopard και τα Abrams.

Με νίκη της 24ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων ολοκληρώθηκε στο Στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στην Ξάνθη η μεγάλη αναμέτρηση Ελλήνων και Αμερικανών «μαυροσκούφηδων». Μια σκληρή «μάχη» η οποία κερδήθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες με τους Έλληνες αρματιστές να κατακτούν την πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη τα σπουδαία Αμερικανικά πληρώματα. Με το πανίσχυρο Ελληνικό Leopard2 HEL, το καλύτερο κατά πολλούς άρμα μάχης στον κόσμο, να κυριαρχεί έναντι του Αμερικανικού Abrams και να οδηγεί τους Έλληνες ‘’τεθωρακισμένους’’ στην κορυφή του διαγωνισμού που τείνει πλέον να γίνει θεσμός.

Οι εντυπωσιακές εικόνες που έρχονται από την Ξάνθη  παρουσιάζουν την σκληρή αρματομαχία η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε χθες μέσα σε πανηγυρικό κλίμα με όλα τα πληρώματα μαζί μπροστά από τα Leopard και τα Abrams. Με την Ελληνική σημαία δίπλα στην  «Αστερόεσα» και τους επιτελείς, Αμερικανούς και Έλληνες να εκφράζουν την πλήρη ικανοποίησή τους για μια ακόμη επιτυχημένη συνεκπαίδευση επί Ελληνικού εδάφους.

Φέτος οι Αμερικανοί έστειλαν στην Ξάνθη ότι καλύτερο διέθετε η 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία για να πάρουν την ρεβάνς από την περσινή τους ήττα. Επαγγελματικά πληρώματα τα οποία επιχειρούν μαζί για πολλά χρόνια στα ίδια άρματα μάχης και με εμπειρία από αποστολές μακριά από τις ΗΠΑ. Όμως και αυτή τη φορά οι Έλληνες αρματιστές έδειξαν αποφασισμένοι να μην χάσουν εντός έδρας. Μεγάλο τους πλεονέκτημα και το πανίσχυρο Leo 2 HEL, το ανίκητο άρμα μάχης με τον υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που φαίνεται να το κάνει ανίκητο απέναντι σε κάθε άρμα παγκοσμίως. Με εκπληκτικής ευστοχίας βολές σε πολύ μεγάλες αποστάσεις και απόλυτη επιτυχία σε όλες τις δοκιμασίες απέδειξε γιατί θεωρείται η «ατσάλινη γροθιά» του Στρατού Ξηράς στον Έβρο και ταυτόχρονα ο μεγάλος εφιάλτης για τις Τουρκικές δυνάμεις. Μαζί με τα επίσης πανίσχυρα και σχεδόν ανάλογων δυνατοτήτων Leopard2A4 τα οποία επίσης διαθέτουν πυροβόλο 120 χιλ αλλά και με τα εξαιρετικά αξιόπιστα Leo 1A5 αποτελούν το σιδερένιο φράγμα» της Ελληνικής άμυνας στα χερσαία σύνορα της χώρας. Και κατατάσσουν το αρματικό δυναμικό του Στρατού Ξηράς μεταξύ των ποιοτικά κορυφαίων παγκοσμίως.

Τo Tank Challenge της Ξάνθης κατέδειξε όμως ότι πέρα από το ποιοτικό οπλοστάσιο των Ελληνικών τεθωρακισμένων, το επίπεδο εκπαίδευσης των Ελλήνων «μαυροσκούφηδων» είναι ιδιαίτερα υψηλό. Όσα είπαν άλλωστε οι Αμερικανοί αρματιστές για τα Ελληνικά πληρώματα είναι ενδεικτικά αλλά και τίτλος τιμής για τους «τεθωρακισμένους» όχι μόνο της 24ης ΕΜΑ αλλά και των υπόλοιπων δύο Επιλαρχιών οι οποίες έλαβαν μέρος στην υψηλής δυσκολίας αρματομαχία. Τόσο τα πληρώματα από την Ξάνθη όσο και από την Ορεστιάδα στάθηκαν εξαιρετικά στο Tank Challenge με τον διαγωνισμό να εξελίσσεται σε σκληρή σύγκρουση για τέσσερις. 

Όμως και ο συμβολισμός του δεύτερου σερί Ελληνο-Αμερικανικού Tank Challenge στη Θράκη πέρα από το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων αρματιστών στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα στην Τουρκία η οποία παρακολουθεί με ανησυχία και έκδηλο εκνευρισμό τη στενή σχέση της Αθήνας με την Ουάσιγκτον σε στρατιωτικό επίπεδο. Αμερικανικά άρματα μάχης δεν είδαμε σε Τουρκικό έδαφος να εκπαιδεύονται με τους γείτονες τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια. Μαχητικά της USAF δεν είδαμε να μετασταθμεύουν σε Τουρκικά αεροδρόμια όπως τα F-15 στη Λάρισα. Ούτε πλοία του US NAVY να δένουν σε λιμάνια των γειτόνων. Kαι αυτή η στάση των Αμερικανών εξοργίζει πλέον εμφανώς την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube