Weather Icon

Ο Ερντογάν επιθυμεί να κόψει τη Μεσόγειο στη μέση

Ο Ερντογάν επιθυμεί να κόψει τη Μεσόγειο στη μέση

Κωνσταντίνος Γρίβας: Το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας και η σύνοδος για την Λιβύη! Θέλει να καταστεί πέμπτη γεωπολιτική δύναμη. Ο Ερντογάν επιθυμεί να κόψει τη Μεσόγειο στη μέση

Τς τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας με έμφαση την Σύνοδο των Παρισίων για την Λιβύη και το τέταρτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία σχολίασε ο Κωνσταντίνος Γρίβας.

Ο καθηγητής μιλάει για τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες του προέδρου Ερντογάν, χαρακτηριστικά αναφέρει ότι μέσω της παρουσίας του στην Λιβύη, επιθυμεί να κόψει την Μεσόγειο στην μέση και να καταστεί η πέμπτη γεωπολιτική δύναμη

Ο καθηγητής επίσης μιλάει για τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για τα πρωτεία στην Ευρώπη με την σχέση Τουρκίας και Γερμανίας στο επίκεντρο και τι ΄θέση μπορεί να έχει η χωρά μας στον ανταγωνισμό αυτό.

Επίσης ο καθηγητής περιμένει ότι η σύνοδος του Παρισίου θα είναι ένα χαστούκι για την Τουρκία και τις εξελίξεις που πρέπει να περιμένουμε στην περιοχή μας.

 Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube