Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ , Τουρκία 28 Νοεμβρίου 2021

Νέες αντιδράσεις για την παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Νέες αντιδράσεις για την παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Αλεξανδρούπολης: Ευρεία κάλυψη από τα τουρκικά ΜΜΕ στο θέμα της εκφόρτωσης μεγάλου αριθμού ελικοπτέρων, αρμάτων και πυροβόλων των ΗΠΑ

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα haberler.com καλύπτει το θέμα με τίτλο: “Ανεβαίνει η ένταση στα τουρκικά σύνορα! Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε το πλοίο που μετέφερε ελικόπτερα και στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ”

Ακολουθεί το σχετικό άρθρο:

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέφθασε το στρατιωτικό μεταφορικό πλοίο «ARC Independence» των ΗΠΑ.

Αναφέρθηκε ότι το πλοίο που μεταφέρει μεγάλο αριθμό ελικοπτέρων και στρατιωτικών οχημάτων για την υποστήριξη της στρατιωτικής άσκησης «Atlantic Resolve» δεν είναι το μόνο μεταφορικό πλοίο που θα φτάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία, και ότι άλλα πλοία θα προσέλθουν στο λιμάνι τις επόμενες ημέρες για μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού υλικού.

Σύμφωνα με τα νέα του ειδησεογραφικού portal «Evros-news», το πλοίο «ARC Independence» μεταφέρει μεγάλο αριθμό ελικοπτέρων και στρατιωτικών οχημάτων για την υποστήριξη της στρατιωτικής άσκησης που ονομάζεται «Atlantic Resolve».

Ανεβαίνει η ένταση στα τουρκικά σύνορα! Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε το πλοίο που μετέφερε ελικόπτερα και στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ

Θα μεταφέρει ελικόπτερα

Αναφέρεται ότι το πλοίο, που αναμένεται να ξεφορτώσει το φορτίο του στο λιμάνι τις επόμενες ημέρες, θα φορτώσει στη συνέχεια τα οχήματα και ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού που θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη από τη Ρουμανία.

Στην είδηση αναφέρεται ότι το πλοίο με το όνομα «ARC Independence» δεν είναι το μόνο μεταφορικό πλοίο που θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη για να μεταφέρει τα οχήματα των Στρατιωτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ από και προς την περιοχή και ότι άλλα πλοία θα έρθουν στο λιμάνι τις επόμενες μέρες για μεταφορά στρατιωτικού υλικού.

Αυξάνονται στην περιοχή οι φωνές διαμαρτυρίας για την αυξημένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή

Ενώ αυξήθηκε η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η «Επιτροπή Αγώνα κατά της Συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας και της Βάσης στην Αλεξανδρούπολη» εξέφρασε τις αντιδράσεις της για την πρόσφατη στρατιωτική προσέγγιση Ελλάδας-ΗΠΑ στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν στην Αλεξανδρούπολη.

Στις ειδήσεις του ελληνικού Τύπου σημειώθηκε ότι εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα του Θεάτρου Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή και των γύρω επαρχιών, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα της περιοχής στη χρήση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Türkiye sınırında tansiyon yükseliyor! ABD'ye ait helikopter ve askeri araçları taşıyan gemi Dedeağaç'a geldi

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube