Weather Icon

Κύπρος | Φέρνουν μετανάστες από τα Κατεχόμενα με 2000 δολάρια

Κύπρος | Φέρνουν μετανάστες από τα Κατεχόμενα με 2000 δολάρια

Φαίδωνας Φαίδωνος: Κυκλώματα μεταναστών στην Πάφο! Αναφορές σε δικηγόρους και απαγορευμένες ουσίες. Με 2000 δολάρια φέρνουν από τα Κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές άτομα.

Στις Τομές στα Γεγονότα έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, σχετικά με τις αποκαλύψεις του ΣΙΓΜΑ για κυκλώματα παράτυπων μεταναστών και την εμπλοκή Δικηγόρων.

Όπως ανέφερε, «εάν κάποιος πάει στο Τμήμα Μετανάστευσης θα εντοπίσει τρία ονόματα γυναικών δικηγόρων, με τους περισσότερους αιτητές πολιτικού ασύλου και αφορά κυρίως άτομα που έφθασαν νόμιμα στην Κύπρο».

«Είναι 120-140 άτομα που αιτούνται άσυλο κάθε μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι είναι γνωστό ότι οι δικηγόροι για να «εξασφαλίσουν» τους αιτητές ασύλου, δίνουν προμήθεια σε γνωστούς τοπικούς παράγοντες. «Οι δικηγόροι δεν κάνουν μόνο άγρα, αλλά δίνουν και προμήθεια», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με στοιχεία, στην Κύπρο έχει στηθεί κύκλωμα στις πλείστες επαρχίες, το οποίο είναι σε επικοινωνία με τη Νιγηρία, το Καμερούν και τη Συρία για να στείλουν και άλλους μετανάστες. «Τους προφέρουν και άδεια για να εργαστούν», τόνισε.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση άνοιξε τον κατάλογο και μπορούν οι αιτητές ασύλου να βρουν δουλειά.

«Έχουμε δημιουργήσει το πιο ελκυστικό πακέτο, καθώς μπορούν να γίνουν αιτητές ασύλου, μπορούν να παίρνουν χρήματα, να βρουν δουλειά και επίσης καθυστερεί η εξέταση της αίτησής τους».

Ο κ. Φαίδωνος κατήγγειλε ότι σε διαμερίσματα και σπίτια μένουν μαζί 50 αιτητές ασύλου. «Έχουν επικοινωνία με τα κατεχόμενα και με 2000 δολάρια φέρνουν στις ελεύθερες περιοχές άτομα». Πρόσθεσε πως οι αιτητές ασύλου για να ξεπληρώσουν το κύκλωμα, φέρνουν μαζί τους απαγορευμένες ουσίες. «Το κράτος μας κοιμάται μέρα μεσημέρι».

Επιπλέον, ανέφερε ότι για να εξυπηρετούνται κάποιοι του «λευκού κολάρου», νοικιάζουν διαμερίσματα βάζοντας μέσα 12 άτομα και εισπράττοντας 1200 ευρώ από το κράτος.

Καταληκτικά, ανέφερε ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση. «Στο τρίτο δημοτικό σχολείο της Πάφου από σύνολο 176 μαθητών, οι 149 δεν έχουν κανένα από τους δυο γονείς Κύπριο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube