Weather Icon
Τουρκία 24 Νοεμβρίου 2021

Κιλιτσντάρογλου προς Ερντογάν: Οι Έλληνες έχουν τριπλάσιο βασικό μισθό απο μας

Κιλιτσντάρογλου προς Ερντογάν: Οι Έλληνες έχουν τριπλάσιο βασικό μισθό απο μας

Αντιπολιτευτικά “πυρά” κατά Ερντογάν μέσω Ελλάδας: “Ο βασικός μισθός των Ελλήνων είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερος”

Με την τουρκική οικονομία να καταρρέει και την λίρα να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, ο πρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εξαπέλυσε τα “πυρά” του κατά της κυβέρνησης Ερντογάν κάνοντας λόγο για “εξαθλίωση” του τουρκικού λαού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πως “κακώς εξοπλίζεται η Ελλάδα ενώ βρίσκεται σε κρίση και έχει χρεοκοπήσει”, διερωτήθηκε πώς γίνεται να μιλάνε για εξαθλίωση των Ελλήνων που λαμβάνουν τριπλάσιους μισθούς από τους Τούρκους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μέχρι χθές έλεγαν από την κυβέρνηση του Ερντογάν “Στην εξαθλίωση η Ελλάδα. Καταστράφηκε. Η Ελλάδα χρεοκόπησε”. Ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 2,7 φορές πιο πάνω από την Τουρκία. Δηλαδή σχεδόν τριπλάσιος. Ποιος ζει στην εξαθλίωση;”, 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με σύγκριση του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου Fox TV, o βασικός μισθός των Τούρκων εργαζομένων έχει πέσει κάτω από τα 200 ευρώ, χαμηλότερος και από χωρών όπως η Κίνα και η Αλβανία.

Όπως μετέδωσε το Fox TV, “ο βασικός μισθός στην Κίνα είναι στα 340 δολάρια. Στην Αλβανία είναι στα 275 δολάρια. Στη χώρα μας, την Τουρκία, ο βασικός μισθός είναι στα 209 δολάρια!”.

Την Τετάρτη η τουρκική λίρα προσπαθεί να ανακάμψει μετά την ιστορική της βουτιά κατά 15% χθες που προκάλεσε χάος στις τιμές, οδηγώντας πολλά καταστήματα ηλεκτρονικών, μεταξύ των οποίων και το τοπικό ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple, να κατεβάσουν τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες.

Το τουρκικό νόμισμα κινείται στο 12,6640 ανά δολ. μετά το χθεσινό του χαμηλό πάνω από το επίπεδο του 13 για πρώτη φορά, στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα υπερασπιστεί τις μειώσεις των επιτοκίων, παρά το ράλι του πληθωρισμού που έχει ήδη φτάσει το 20%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η λίρα έχει χάσει το 43% της αξίας της φέτος και πάνω από 22% από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας. Την ίδια στιγμή, η απόδοση στο 10ετές ομόλογο σε λίρα σκαρφάλωσε στο 21,1%, το υψηλότερο από τον Μάιο του 2019.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube