Weather Icon
Τουρκία 25 Νοεμβρίου 2021

Κιλιτσντάρογλου: «Ο Ερντογάν εξυπηρετεί τους βαρόνους του δολαρίου»

Κιλιτσντάρογλου: «Ο Ερντογάν εξυπηρετεί τους βαρόνους του δολαρίου»

Σοβαρές καταγελίες Κλιτσντάρογλου εναντίον του Ερντογάν, για σκόπιμη υποτίμηση της λίρας και εξυπηρέτηση συμφερόντων των “φίλων” του

Ο πρόεδρος του CHP Kemal Kılıçdaroğlu έκανε δηλώσεις στον Τύπο μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του και έβαλε στο στόχαστρο τον Πρόεδρο Ερντογάν λόγω της υψηλής συναλλαγματικής ισοτιμίας και των υπέρογκων τιμών στα αγαθά.

Ο Kılıçdaroğlu είπε:

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει μόνο έναν στόχο, και αυτός είναι να φτωχοποιήσει την Τουρκία. Ο Ερντογάν εξυπηρετεί τους βαρόνους του δολαρίου».

Ο Κιλιτσντάρογλου απευθυνόμενος τον Ερντογάν είπε «Γιατί φοβάσαι, έλα στις κάλπες» και πρόσθεσε:

«Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να φέρω εσένα και την παρέα σου μπροστά στις κάλπες, στις εκλογές».

Οι δηλώσεις του Kılıçdaroğlu έχουν ως εξής:

«Ειλικρινά, δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Έχει δημιουργηθεί τόσο απαισιόδοξο κλίμα και ψάχνουμε διέξοδο. Ψάχνουμε διέξοδο όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τη δημοκρατία. Αναζητούμε μια έξοδο που θα ανακουφίσει το έθνος.

Πραγματικά έχουν πάρει φωτιά οι κουζίνες των νοικοκυρίων. Αυτό δεν το λέω απλά για να το πω. Ας πάνε οι άνθρωποι της εξουσίας σε κανένα σπίτι, στο σπίτι του ανθρώπου με τον κατώταο μισθό, ας δουν τη φωτιά στις κουζίνες. Ας ρωτήσουν «πώς τα καταφέρνεις μέχρι το τέλος του μήνα;». Ρωτήστε τους αν έχει άνεργο παιδί. Αναρωτιέμαι μπορούν να κοιτάξουν το πρόσωπό τους αυτόν  τον πατέρα και το παιδί του. Φυσικά δεν τολμάνε να ρωτήσουν κάτι τέτοιο, γιατί ξέρουν την απάντηση που θα πάρουν.

Με τις ενέργειές τους έχουν δημιουργήσει μια τέτοια κατάσταση που από τη μια πλευρά έχει φωτιά στις κουζίνες και από την άλλη μεγάλη ανασφάλεια στις αγορές. Η πηγή της ανασφάλειας είναι η δική του κυβέρνηση, ο άνθρωπος που κάθεται στο παλάτι. Ταρακουνάει την οικονομία με κάθε ομιλία του. Παλιότερα, όταν οι ηγέτες των κρατών έβγαιναν στο βήμα, έβγαζαν λύσεις. Τώρα ο Ερντογάν δεν ασχολείται με τη λύση, αλλά με το πώς θα προκαλέσει συγκρούσεις με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση της χώρας που κινείται σ’ αυτήν την κατεύθυνση, να συνεχίσει να κυβερνά τη Δημοκρατία της Τουρκίας με αυτήν την λογική.

Κατέστρεψαν κάθε αξία, διέλυσαν το κράτος. Η έννοια του κρατικού λόγου έχει εξαφανιστεί τελείως. Επιρκάτησε η λογική “Η δική μου κυβέρνηση έχει μυαλό, κανείς άλλος δεν έχει μυαλό στη χώρα”… Προειδοποιώ από τον Αύγουστο του 2018. Ως άνθρωπος που αγαπά τη χώρα του και υπηρέτησε τη χώρα του για 27,5 χρόνια, προειδοποίησα με αίσθημα ευθύνης όταν η κρίση ήταν προ των πυλών. Εξήγησα επίσης τι πρέπει να γίνει σε κάθε τομέα. Φρόντισα να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα που μπορούσε να καταλάβει και ο πιο αδαής, αλλά δεν με άκουσαν και μετά ξέσπασε η κρίση. Προειδοποίησα επίσης από το 2020 όταν η κρίση επρόκειτο να μετατραπεί σε καταιγίδα το 2020. Είπα ότι κάνει λάθος. Είπα ότι αν υπάρξει ύφεση, το λογαριασμό θα τον πληρώσει ο λαός, το έθνος, αλλά και πάλι δεν άκουσε. Το σημείο στο οποίο φτάνουμε είναι το κρίσιμο σημείο. Τα παιδιά των φτωχών θα καταδικαστούν στην πείνα. Η πείνα είναι στην πόρτα των φτωχών. Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει μόνο έναν στόχο και αυτός είναι να φτωχοποιήσει την Τουρκία. Ο Ερντογάν εξυπηρετεί τους βαρόνους του δολαρίου».

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube