REAL TIME |

Weather Icon

Η Τουρκία κατασκευάζει πέντε παρατηρητήρια στην ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία κατασκευάζει πέντε παρατηρητήρια στην ανατολική Μεσόγειο

Σύμφωνα με τη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Turkiye, η Τουρκία αποφάσισε να κατασκευάσει πέντε παρατηρητήρια (σταθμούς παράκτιας επιτήρησης) για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πλοίων της στην ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η κατασκευή των δύο, ο πρώτος σταθμός θα είναι στο Αναμούρ και ο άλλος στο Κέλτεπε της Αντιόχειας. Την κατασκευή έχει αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι σταθμοί θα είναι εξοπλισμένοι με συναγερμούς αναγνώρισης, εισόδου, εξόδου, ταχύτητας, έλεγχο ταυτότητας και πληροφορίες πλοήγησης των πλοίων, σύστημα τηλεχειρισμού και ανίχνευσης κίνησης.

Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι εργασίες για την ίδρυση του Κέντρου Ταυτοποίησης και Παρακολούθησης και του Κέντρου Επιχειρήσεων στα Κατεχόμενα. Αναφέρεται ότι τα κέντρα επιχειρήσεων θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σήμερα στην Άγκυρα υπό Ερντογάν
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, θα πραγματοποιηθεί στο προεδρικό μέγαρο, στη «σκιά» της παρουσίας της αμερικανικής Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

Θα συζητηθεί η τελευταία κατάσταση στις εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας, ενώ θα συζητηθεί και η πιθανότητα διεξαγωγής νέων επιχειρήσεων.

Θα συζητηθεί η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Καραμπάχ και ειδικότερα τα βήματα που πρέπει να γίνουν ενάντια στις «προκλητικές» -όπως αναφέρεται- ενέργειες της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube