REAL TIME |

Η Τουρκία ετοιμάζει ένα βίαιο Νοέμβριο στη Βόρεια Συρία

Η Τουρκία ετοιμάζει ένα βίαιο Νοέμβριο στη Βόρεια Συρία

News Live
Updated on 02/11/2021 13:02:50

 Παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια πιο σημαντικής κλιμάκωσης, με εμπλοκή όλων των πλευρών στη βόρεια Συρία.


Την 1η Νοεμβρίου, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα προς την Τουρκία και για το αν θα ξεκινούσε τον μήνα με μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών ομάδων στη βορειοανατολική Συρία.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν, ο τουρκικός στρατός και οι μαχητικές φατρίες που υποστηρίζει συνέχισαν να πραγματοποιούν μικρές επιθέσεις, παρόμοιες με μια συνεχή παρενόχληση, στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το απόγευμα της 30ης Οκτωβρίου, ένα τουρκικό μαχητικό ντρον, σύμφωνα με πληροφορίες Bayraktar TB2, πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σε σημείο ελέγχου των SDF κοντά στην πόλη Αΐν Ίσσα στη βόρεια ύπαιθρο της Ράκα.

Μετά από αυτό, ο τουρκικός στρατός και οι τοπικοί του αντιπρόσωποι βομβάρδισαν θέσεις των SDF στα περίχωρα της Αΐν Ίσσα με πυροβολικό.

Αυτή είναι μια πολύ προφανής προσπάθεια να εξαναγκάσει για κάποιο είδος απάντησης τις SDF ή άλλες κουρδικές ομάδες που θα δικαιολογούσε την έναρξη περαιτέρω στρατιωτικών ενεργειών.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) διατηρεί ισχυρή παρουσία γύρω από την Αΐν Ίσσα.

Η Ρωσική Στρατιωτική Αστυνομία είναι επίσης παρούσα στην πόλη για να παρακολουθεί τη ρωσοτουρκική συμφωνία αποκλιμάκωσης του 2019 στη βορειοανατολική Συρία.

Την επόμενη μέρα, 31 Οκτωβρίου, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της βορειοανατολικής περιοχής της Συρίας.

Τα ΜΜΕ δημοσίευσαν βίντεο από ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-35S των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) που κάνει ελιγμούς πάνω από την πόλη al-Qamishli στη βόρεια επαρχία al-Hasakah, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Μοιράστηκαν επίσης βίντεο που δείχνουν έναν αριθμό ρωσικών ελικοπτέρων Ka-52, Mi-8 και Mi-35 να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο al-Qamishli.

Αυτά είναι μερικά μόνο από μια πληθώρα βίντεο που δείχνουν αυξημένη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-35S αναχαίτισε ένα τουρκικό ANKA-S στον ουρανό πάνω από το al-Qamishli.

Το ντρον επιχείρησε να πλησιάσει τα συριακά σύνορα και να εισέλθει στον εναέριο χώρο πάνω από την πόλη όπου βρίσκεται η ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση.

Είναι πιθανό η Τουρκία να προσπάθησε να συγκεντρώσει κάποια στοιχεία, καθώς η VKS και η SAA ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις στο έδαφος και στον αέρα στη βορειοανατολική περιοχή, σε μια πολύ εμφανή επίδειξη δύναμης.

Σύμφωνα με ΜΜΕ που συνδέονται με τις SDF, κατά τη διάρκεια των κοινών ασκήσεων, στρατεύματα της SAA κινήθηκαν κοντά στην πόλη Τελ Ταμρ κατά μήκος της γραμμής μετώπου με τις τουρκικές δυνάμεις, καθώς πολεμικά αεροσκάφη των VKS έριξαν φωτοβολίδες και εκτόξευσαν ρουκέτες.

Ακριβώς εγκαίρως για να επιδεινώσει περαιτέρω το χάος, το Ισραήλ πραγματοποίησε μια σπάνια επίθεση με πυραύλους κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Δαμασκό.

Συστήματα αεράμυνας της Συρίας αναχαίτησαν δύο από τους οκτώ πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη κατά την πρόσφατη επίθεση στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης.

Επιπλέον, στη νότια επαρχία της Νταράα αναφέρθηκαν τρεις ξεχωριστές επιθέσεις μαχητών εντός 24 ωρών στις 30 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία συμφιλίωσης φέρεται να ολοκληρώθηκε, αλλά η κατάσταση φαίνεται ασταθής.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι αυτές οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα ενώ η SAA και η VKS σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν μια πιθανή τουρκική στρατιωτική επίθεση και επίσης να αντιμετωπίσουν τις υποστηριζόμενες από την Άγκυρα μαχητικές φατρίες στο βορρά.

Το ISIS στην κεντρική περιοχή ενίσχυσε τη δραστηριότητά του, σαν να είναι σε συνεννόηση με το υπόλοιπο χάος.

Εννέα φιλοκυβερνητικούς μαχητές σκοτώθηκαν σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις του ISIS, ενώ το VKS αύξησε τη δραστηριότητα αεροπορικών επιδρομών σε θέσεις των μαχητών.

Ο τουρκικός στρατός με τις συμμαχικές του φατρίες, καθώς και το Ισραήλ, οι πρώην αντάρτες της Νταράα, ακόμη και οι τρομοκράτες του ISIS, όλοι τους, θα ωφεληθούν εάν το χάος επεκταθεί περαιτέρω.

Υπάρχει έντονη η εντύπωση ότι πραγματοποιούν τις δράσεις τους σε μια ενιαία συντονισμένη προσπάθεια.

southfront

Δείτε επίσης:

Η ώρα μηδέν πλησιάζει στο βόρειο τμήμα της Συρίας καθώς η Τουρκία αναπτύσσει άρματα μάχης και άλλα

Η Τουρκία προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογήσει την επικείμενη αντικουρδική της επιχείρηση

Μια μέρα βίαιης κλιμάκωσης και προσδοκιών στη Συρία

Ξεσπάει όλη η κόλαση στο βόρειο τμήμα της Συρίας;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube