Weather Icon
Video , Εθνική Άμυνα , Ισραήλ 2 Νοεμβρίου 2021

Η Πολεμική Αεροπορία προσδίδει αξιοπιστία και ειδικό βάρος στη χώρα μας

Η Πολεμική Αεροπορία προσδίδει αξιοπιστία και ειδικό βάρος στη χώρα μας

Στέφανος Καραβίδας: Στη Blue Flag δείξαμε την υπεροχή μας! Η Πολεμική Αεροπορία προσδίδει αξιοπιστία και ειδικό βάρος στη χώρα μας στα μάτια των συμμάχων μας.

Τη μεγάλη αεροπορική άσκηση «Blue Flag» η οποία συγκέντρωσε στο Ισραήλ την αφρόκρεμα των μαχητικών της Δύσης μαζί με τις κορυφαίες πολεμικές αεροπορίες του πλανήτη και αποτέλεσε για την HAF μια ακόμη εξαιρετική ευκαιρία να οριοθετήσει τα επόμενά της βήματα. Και να επιβεβαιώσει ότι ο σχεδιασμός των επιτελών της βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση με στόχο την απόλυτη αεροπορική κυριαρχία, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σχολίασε ο Στέφανος Καραβίδας.

Στη Blue Flag δείξαμε την υπεροχή μας! Η Πολεμική Αεροπορία παρέχει σημαντικό παρέχει ένα σημαντικό πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο στην πολιτική ηγεσία, προσδίδοντας ιδιαίτερη αξιοπιστία και ειδικό βάρος στη χώρα μας στα μάτια των συμμάχων μας.

Ο επισμηναγός ιπτάμενος ε.α., εκπαιδευτής πτήσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Στέφανος Καραβίδας, στο δελτίο της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Το ρεπορτάζ

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν από τις 17 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου στην άσκηση «Blue Flag 2021» στο Ισραήλ, με κλιμάκιο 4 αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance της 336 Μοίρας, της 116 Πτέρυγας Μάχης, τα οποία μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση Uvda.

Η «Blue Flag 2021» ήταν η μεγαλύτερη και πιο προηγμένη εναέρια άσκηση του Ισραήλ. Συμμετείχαν οι Πολεμικές Αεροπορίες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ινδίας και της Ιταλίας.

Στόχος της άσκησης ήταν η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας μέσω της ολοκληρωμένης συνεκπαίδευσης αεροσκαφών 4ης και 5ης γενιάς σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, ημέρα και νύχτα, με έμφαση στην ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας των αεροπορικών δυνάμεων που

Κατά την διάρκεια της εκτελέστηκαν σενάρια αποστολών αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, αντιμετώπισης απειλών από αντιαεροπορικά συστήματα και ειδικά από πυραύλους εδάφους-αέρος, καθώς και προσομοίωσης αεροπορικών επιχειρήσεων σε εχθρικό έδαφος. Κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες της άσκησης οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στην προσομοίωση προωθημένου πολεμικού σεναρίου, στο οποίο συνεξετάσθηκαν και αντικείμενα διοικητικής μέριμνας που επηρεάζουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, κατά την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, τις δραστηριότητες παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο οποίος εκτέλεσε και πτήση σε προγραμματισμένη αποστολή της άσκησης, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ Κυριάκος Λουκάκης, οι πρέσβεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι αρχηγοί Πολεμικών Αεροποριών των χωρών που συμμετείχαν καθώς και αρχηγοί Πολεμικών Αεροποριών από το Βέλγιο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Δανία, την Κύπρο, τη Νορβηγία και την Ολλανδία.

Η άσκηση, στην οποία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας σε διμερές και πολυμερές πλαίσιο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube