REAL TIME |

Εξοπλισμοί , ΗΠΑ 11 Νοεμβρίου 2021

Η Lockheed Martin αποκάλυψε νέες φωτογραφίες του υπερ-υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος OpFires

Η Lockheed Martin αποκάλυψε νέες φωτογραφίες του υπερ-υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος OpFires

Χωριανόπουλος Άγγελος 

Η Lockheed Martin αποκάλυψε νέες φωτογραφίες του υπερ-υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος OpFires. Η Lockheed Martin συνεργάζεται με την Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) για την ανάπτυξη ενός επίγειου συστήματος υπερ-υπερηχητικών πυραύλων για τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι εργασίες για το σύστημα OpFires (Operational Fires) ξεκίνησαν το 2017. 

Το OpFires σχεδιάζεται να τοποθετηθεί βάση/εκτοξευτές πολλαπλών χρήσεων PLS πέντε αξόνων. Ο εκτοξευτής θα φέρει τρεις υπερ-υπερηχητικούς πύραυλους αερολίσθησης. Σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί και ως φορέας από έναν πύραυλο AGM-183A ARRW. Σύμφωνα με τα σχέδια της DARPA, το ολοκληρωμένο έργο θα πρέπει να εξεταστεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, μετά το οποίο θα ξεκινήσει η συναρμολόγηση του πρωτότυπου. Οι πτητικές δοκιμές του πυραύλου προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το 2022 και να παραλάβουν το σύστημα έτοιμο για υιοθέτηση μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’20. Όλες οι εργασίες χρηματοδοτούνται από την DARPA από δικά της κεφάλαια και όχι από τον στρατό των ΗΠΑ. Αυτό μας υπενθυμίζει την λανθασμένη και ανορθολογική αντίληψη των αντίληψη των ΗΠΑ σχετικά με τα hypersonic βλήματα. 

https://aiwarfare8.blogspot.com/2021/11/lockheed-martin-opfires.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube