Weather Icon

Η «καρδιά» της «ΜΕΔΟΥΣΑΣ» χτυπά στο «αεροπλανοφόρο» της Μεσογείου – Ηχηρή παρουσία του Αιγυπτιακού στόλου – Τα μαχητικά των Αράβων και η απομόνωση της Τουρκίας

Η «καρδιά» της «ΜΕΔΟΥΣΑΣ» χτυπά στο «αεροπλανοφόρο» της Μεσογείου – Ηχηρή παρουσία του Αιγυπτιακού στόλου – Τα μαχητικά των Αράβων και η απομόνωση της Τουρκίας

Εντυπωσιακή είναι και φέτος η ναυτική παρουσία της Αιγύπτου με το επιβλητικό ελικοπτεροφόρο Mistral «Gamal AbdelNasser», την γιγαντιαία Bergamini Class φρεγάτα «Bernees» των 145 μέτρων, την Gowind κορβέτα «Post Said» σαν και αυτές που διαπραγματεύεται το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, δύο πυραυλακάτους καθώς και υποβρύχιο.

Η αναβαθμισμένη «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» άρχισε με επίκεντρο το Ναύσταθμο αλλά και την Αεροπορική Βάση της Σούδας και ήδη προκαλεί τεράστιο εκνευρισμό στην Άγκυρα. Τα τελευταία 24ωρα μια πανίσχυρη αεροναυτική δύναμη έχει αναπτυχθεί πάνω και γύρω από το «αεροπλανοφόρο» της Μεσογείου στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στη γειτονική Τουρκία ότι η Συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου ισχυροποιείται συνεχώς με δύο από τις πλέον σημαντικές Αραβικές χώρες, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να συγκλίνουν όλο και πιο πολύ προς την Ελλάδα και την Κύπρο ενώ ταυτόχρονα να απομονώνουν τον «ταραξία» της περιοχής.

Ήδη πάνω και γύρω από την Κρήτη έχουν αρχίσει οι πρώτες πτήσεις εξοικείωσης(familiarization) των Αράβων ιπτάμενων από την Egyptian Air Force και την United Arab Emirates Air Force με τα Ελληνικά «γεράκια». Mε την αεροπορική παρουσία των δύο κρατών στη φετινή «ΜΕΔΟΥΣΑ» να είναι εντυπωσιακή αφού οι Αιγύπτιοι πέταξαν στην Κρήτη και στην 115 Πτέρυγα Μάχης με δύο τύπους μαχητικών, F-16 και Mirage 2000, ενώ οι Εμιρατιανοί δίνουν για μία ακόμη φορά ‘’το παρόν’’ με τα πανίσχυρα F-16 Block60. Oι δύο αεροπορίες μετέφεραν υλικά και προσωπικό με μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και μάλιστα τα ΗΑΕ προσγείωσαν στη Σούδα και ένα γιγαντιαίο C-17. Άλλωστε σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους θα παραμείνουν στην Ελλάδα και στην Κρήτη για αρκετές ημέρες έπειτα από το τέλος της «ΜΕΔΟΥΣΑΣ» για κοινές ασκήσεις με την Πολεμική μας Αεροπορία. Με τις Ελληνικές αρχές να δεσμεύουν ήδη μεγάλες περιοχές έως και τα όρια του FIR Αθηνών για συνεκπαίδευση μεγάλων COMAO σε όλα τα σενάρια αεροπορικού πολέμου.

Εντυπωσιακή είναι και φέτος η ναυτική παρουσία της Αιγύπτου με το επιβλητικό ελικοπτεροφόρο Mistral «Gamal AbdelNasser», την γιγαντιαία Bergamini Class φρεγάτα «Bernees» των 145 μέτρων, την Gowind κορβέτα «Post Said» σαν και αυτές που διαπραγματεύεται το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, δύο πυραυλακάτους καθώς και υποβρύχιο. Μαζί με μεγάλο αριθμό Μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων του Ελληνικού Στόλου αλλά και το Κυπριακό ΠΑΘ ‘’Ιωαννίδης’’ θα σχηματίσουν μια πανίσχυρη αρμάδα η οποία θα κορυφώσει τα ναυτικά της γυμνάσια με την μεγάλη αεροαποβατική ενέργεια στο Μάλεμε των Χανίων την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Θεωρείται ήδη δεδομένο ότι η Τουρκία θα αναπτύξει ναυτικές Μονάδες στην ευρύτερη περιοχή όπως άλλωστε κάνει σε κάθε μεγάλη εκπαιδευτική δραστηριότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά την άσκηση-μήνυμα.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube