Weather Icon

Εξοπλισμοί | Πρέπει και εμείς να παράγουμε οπλικά συστήματα

Εξοπλισμοί | Πρέπει και εμείς να παράγουμε οπλικά συστήματα

Κωνσταντίνος Γρίβας: Πρέπει και εμείς να παράγουμε τα δικά μας οπλικά συστήματα αξοποιώντας την εγχώρια τεχνολογία. Ένα διαρκές σκάνδαλο δεκαετιών στην Ελλάδα στη στρατιωτική επιστήμη.

Τον συνεχή ανταγωνισμό ισχύρος με την Τουρκία σχολίασε ο Κωνσταντινος Γρίβας.

Η Τουρκία εξαπολύει επίθεση κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχει πάει σε άλλο επίπεδο τον υβριδικό πόλεμο. Τα νέου τύπου οπλικά συστήματα που αποκτά η Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα. Ο συνδυασμός ραντάρ και πυραυλικού συστήματος δημιουργούν εναέριο τείχος στο Αιγαίο. Δύσκολα τα πράγματα για την Τουρκία που πρέπει να αναβαθμίσει το εθνικό της στόλο. Ωστόσο πρέπει να δούμε τις νέες απειλές που βγάζουν οι Τούρκοι όπως τα μη επενδρωμένα αεροσκάφη. Πρέπει και εμείς να παράγουμε τα δικά μας οπλικά συστήματα αξοποιώντας την εγχώρια τεχνολογία. Ένα διαρκές σκάνδαλο δεκαετιών στην Ελλάδα στη στρατιωτική επιστήμη

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γρίβας στην εκπομπή «Αυτή είναι η Λύση» στο Alert Tv.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube