Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 16 Νοεμβρίου 2021

Ερντογάν: “Οι ΗΠΑ μας ζητούν να δώσουμε πίσω τους S-400, δεν θα υπακούσουμε”

Ερντογάν: “Οι ΗΠΑ μας ζητούν να δώσουμε πίσω τους S-400, δεν θα υπακούσουμε”

Σοβαρές αποκαλύψεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, για το θέμα των  S-400 και την απαίτηση των ΗΠΑ

Ο αρχηγός του AKP και πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Τουρκία να επιστρέψει το σύστημα αεράμυνας S-400, το οποίο αγόρασε από τη Ρωσία. Μάλιστα είπε για το θέμα:

«Τους είπαμε, γιατί να το επιστρέψουμε; Μας δώσατε εσείς το αντίστοιχο οπλικό σύστημα και εμείς δεν το πήραμε; Τώρα, ενώ από τη μια πλευρά δεν μας δώσατε το σύστημα που ζητήσαμε, από την άλλη μας λέτε να παραδώσουμε αυτό που πήραμε από τη Ρωσία… Όχι, εμείς θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας».

Μοιράστηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ εικόνες από το πρόγραμμα όπου ο Πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τους νέους στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Ezineli Yahya Sergeant που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Τροίας, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Τσανάκκαλε.

Εκεί φαίνεται ο Ερντογάν να αναφέρεται στο σύστημα αεράμυνας S-400 που αγόρασε η Τουρκία από τη Ρωσία και να λέει ότι οι ΗΠΑ του ζήτησαν να το επιστρέψει πίσω στη Ρωσία, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο.

Επίσης, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα του προγράμματος παραγωγής των F-35, για το οποίο είπε ότι και εκεί «έγινε το ίδιο λάθος». Συγκεκριμένα ο Ερτνογάν είπε για το θέμα των F-35:

«Πληρώσαμε 1 δισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια δολάρια για τα F-35, αλλά δεν μας έδωσαν τα αεροσκάφη αυτά. Τώρα μας έρχονται κάποιες νέες προσφορές. Να δούμε τι θα γίνει, σε ποιο βαθμό είναι ειλικρινείς. Όμως η στάση τους αυτή θα μας υποχρεώσει να γίνουμε εμείς κατασκευαστές. Ελπίζω να έλθει η στιγμή που θα παράγουμε εμείς τέτοια αεροσκάφη”.

Αναφερόμενος στην υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε ότι αυτή πλέον είναι η πιο σημαντική υπηρεσία πληροφοριών στον κόσμο. Είπε για το θέμα αυτό τα εξής:

“Η οργάνωση της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών ήταν τέτοια, που την έκανε μια μικρή επαρχιακή υπηρεσία. Την έχουμε φθάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο, που κάνει τους πάντες να μιλούν με θαυμασμό γι’ αυτήν. Φυσικά, έχει εκσυγχρονιστεί το σύνολο του εξοπλισμού της, όλες τις ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις της, έχουμε πλέον μια πολύ ισχυρή υπηρεσία πληροφοριών.”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube