REAL TIME |

Weather Icon
Κοινωνία , ΟΗΕ , Τεχνολογία 3 Νοεμβρίου 2021

Elon Musk: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

Elon Musk: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

Το 2% της περιουσίας του μπορεί να σώσει 42 εκατ. άτομα από τον θάνατο λέει ο ΟΗΕ – Τι απαντά εκείνος

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ, όταν ισχυρίστηκε ότι μπορεί με το 2% της περιουσίας του να λύσει το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη. Αποδείξτε ότι 6 δισ. δολάρια μπορούν πράγματι να δώσει τέλος στην πείνα και εγώ θα τα δώσω, έγραψε o CEO της Tesla στον λογαριασμό του στο Twitter. 

Ο διάλογος αυτός ξεκίνησε όταν ο David Beasley, διευθυντής του World Food Programme του ΟΗΕ έδωσε μία συνέντευξη στο CNN όπου είπε ότι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Musk και ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezosμπορούν να λύσουν το παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας δίνοντας ένα μικρό μέρος της περιουσίας τους. 

Μόλις 6 δισ. δολάρια μπορούν να αποτρέψουν τον θάνατο 42 εκατ. ανθρώπων, είπε, επαναλαμβάνοντας μετά την έκκλησή τους προς τους δισεκατομμυριούχους και μέσω Twitter. 

Απευθύνθηκε, μάλιστα, προσωπικά στον Musk, ζητώντας του βοήθεια. 

«Εάν το World Food Programme μπορεί να περιγράψει απαντώντας σε αυτό το post στο Twitter ακριβώς πώς 6 δισ. δολάρια μπορούν να αντιμετωπίσουν την πείνα στον πλανήτη, θα πουλήσω μετοχές της Tesla αμέσως τώρα και θα το κάνω», έγραψε ο Musk στον λογαριασμό του. 

 

«Αλλά πρέπει να είναι λογιστική open source, ώστε το κοινό να δει ακριβώς πώς θα ξοδευτούν τα χρήματα», τόνισε. 

 

Σημειώνεται ότι το ποσό των 6 δισ. δολαρίων που ζητά ο ΟΗΕ είναι ένα μικρό μόνο μέρος της περιουσίας του Musk, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 311 δισ. δολάρια. Μάλιστα, μόνο μέσα σε μία μέρα, στις 29 Οκτωβρίου, ο CEO της Tesla έβγαλε περισσότερα, αφού η άνοδος της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας αύξησε την περιουσία του κατά 9,3 δισ. δολάρια. 

ΠΗΓΗ: moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube