REAL TIME |

Weather Icon
Αλβανία , Βόρειος Ήπειρος 28 Νοεμβρίου 2021

Δέσμευση Μητσοτάκη για άμεση δημοπράτηση του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά»! Μεγάλης σημασίας ο οδικός άξονας

Δέσμευση Μητσοτάκη για άμεση δημοπράτηση του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά»! Μεγάλης σημασίας ο οδικός άξονας

Την κατασκευή του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά» εντός του 2022 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Ηπείρου. Το έργο τρίιχνης κατασκευής και μήκους 70 χλμ. θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί με κονδύλι ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο» επισήμανε ότι το νέο έργο συμπληρώνει ένα πλέγμα ενεργειών για την ουσιαστική επέκταση των υποδομών της χώρας που έχουν οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Είναι ένας δρόμος ο οποίος θα έρθει και θα αποτελέσει με τον τρόπο του τη φυσική συνέχεια αφενός της Ιόνιας Οδού και αφετέρου του Ε65, ενός ακόμα πολύ σημαντικού αυτοκινητόδρομου, ο οποίος ουσιαστικά θα επιτρέψει στους κατοίκους, στους επαγγελματίες της νότιας Ελλάδος, της Αθήνας να επικοινωνούν με τη Δυτική Μακεδονία και με την Ήπειρο από δύο διαφορετικές οδούς». «Είναι ένα έργο με σπουδαία εθνική σημασία καθώς συνδέει την χώρα μας με τα Δυτικά Βαλκάνια» ανέφερε ο παριστάμενος Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής. «Είναι μία ημέρα αλλαγής για την Ήπειρο, είναι ο δρόμος της πραγματικής ανάπτυξης καθώς η Ήπειρος θα ενωθεί με τα Δυτικά Βαλκάνια, με την περιοχή που έχει ιστορικούς δεσμούς» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των μελετών για την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια και για τον δρόμο Πάργας Μεσοπόταμος, με πιθανότερη πηγή χρηματοδότησης των συγκεκριμένων οδικών αξόνων το Περιφερειακό Πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν σχεδιαζόμενα έργα και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των περιφερειακών υποδομών και της τοπικής οικονομίας, με έμφαση στους οδικούς άξονες, στην αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», σε αγροτικά και αρδευτικά ζητήματα.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και οι Υφυπουργοί Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube