Weather Icon

Απάντηση από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για την «Επιχείρηση στη Ροζάβα»

Απάντηση από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για την «Επιχείρηση στη Ροζάβα»

Ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για πιθανή επιχείρηση της Τουρκίας κατά της Ροζάβα (Β-ΒΑ Συρία), το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί την Άγκυρα

Όταν ρωτήθηκε για πιθανή τουρκική επιχείρηση στη Ροζάβα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ απάντησε: «Υπογραμμίζουμε την ανάγκη διατήρησης των γραμμών κατάπαυσης του πυρός και διακοπής των διασυνοριακών επιθέσεων».

«Κατά την άποψή μας, είναι ζωτικής σημασίας όλα τα μέρη να διατηρήσουν και να σέβονται τις γραμμές κατάπαυσης του πυρός προκειμένου να ενισχυθεί η σταθερότητα στη Συρία και να εργαστούν προς μια πολιτική λύση στη σύγκρουση που υπάρχει στη Συρία. Έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα με τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι ένας από αυτούς. Ο τερματισμός της κρίσης στη Συρία και ο τερματισμός της κακής επιρροής στην περιοχή είναι μέρος της», είπε.

Σημειώνοντας ότι μοιράζονται το ίδιο συμφέρον με τους Τούρκους συμμάχους τους για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία με βιώσιμο τρόπο, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΠΑ είπε επίσης: «Θα συνεχίσουμε να διαβουλεύουμε την Άγκυρα για την πολιτική στη Συρία, όπως κάνουμε με τους άλλους γείτονες της Συρίας και άλλους εταίρους στην περιοχή».

Στη δήλωση του Λευκού Οίκου, αναφέρθηκε ότι κατά τη συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν συζητήθηκαν «η πολιτική διαδικασία στη Συρία, η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη στο Αφγανιστάν, οι εκλογές στη Λιβύη, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. και οι διπλωματικές προσπάθειες στα νότια του Καυκάσου» .

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο των Ηγετών της G20, σε ερώτηση για το αν το θέμα της Ροζάβα και των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού – YPG ήρθε στο προσκήνιο στη συνάντησή του με τον Μπάιντεν, απάντησε ως εξής:

«Αναμφισβήτητα, εκφράσαμε τη θλίψη μας για τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Συρία, όπως το PKK και το PYD, ειδικά για την υποστήριξη που έλαβαν από τις ΗΠΑ και είναι και σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Είπαμε ότι υπήρξαν βήματα που έβλαψαν την αλληλεγγύη μας. Είπαμε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών μας θα πρέπει να έχουν περισσότερες επαφές. Το επόμενο διάστημα μάλλον δεν θα συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατούσε ως τώρα».

Πηγή: artigercek.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube