Weather Icon

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν πήγε στα πολωνικά σύνορα σε ένδειξη αλληλεγγύης στους μετανάστες

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν πήγε στα πολωνικά σύνορα σε ένδειξη αλληλεγγύης στους μετανάστες

Σχετική ανάρτηση:Έκκληση του PKK στον κουρδικό λαό: «Μην εγκαταλείπετε τη χώρα, αντισταθείτε για να είστε ελεύθεροι»

ROJINFO

14/11/2021 — Αντιπροσωπεία του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK) αναγκάστηκε να σταματήσει οκτώ χιλιόμετρα από τη Λευκορωσία. Διεξάγει συνομιλίες στη Βαρσοβία για να στηρίξει τους Κούρδους μετανάστες και να σώσει ζωές.

Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν (KNK) έστειλε αντιπροσωπεία στα πολωνικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενόψει της δραματικής κατάστασης των μεταναστών που αναζητούν προστασία στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, η αντιπροσωπεία επιθυμεί να συμβάλει σε μια ταχεία λύση αντάξια των ανθρώπινων αξιών για τους πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους είναι από το Νότιο Κουρδιστάν (Ιρακινό Κουρδιστάν). 

Εκτός από τον συμπρόεδρο του KNK, Ahmed Karamus, η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Mecit Heso, από το Γραφείο του Κογκρέσου, καθώς και εκπροσώπους του Κουρδικού Δημοκρατικού Συμβουλίου στη Σουηδία, της οργάνωσης-ομπρέλα της κουρδικής κοινότητας στην Ευρώπη (KCDK-E ) και του Κουρδικού Συνδέσμου Βερολίνου (Nav-Berlin).

Η αντιπροσωπεία σταμάτησε σε ένα σημείο ελέγχου, οκτώ χιλιόμετρα πριν από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, δήλωσε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News (ANF) ο Hüseyin Yılmaz, συμπρόεδρος του Nav-Berlin. Σύμφωνα με τον Γιλμάζ, οι πολωνικές αρχές δεν επιτρέπουν στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών να έρχονται σε επαφή με τους μετανάστες και να παρατηρούν την κατάσταση στα σύνορα.

Μέλη της αντιπροσωπείας μίλησαν σε ρωσικά, κουρδικά και πολωνικά μέσα ενημέρωσης πριν επιστρέψουν στη Βαρσοβία. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε στην πολωνική πρωτεύουσα με εκπροσώπους οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα. 

Σύμφωνα με τον Hüseyin Yılmaz, η αντιπροσωπεία έτυχε φιλικής υποδοχής από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών: «Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η πολωνική κυβέρνηση δεν θα προσφέρει προστασία στους μετανάστες. Μια ανθρωπιστική τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη, άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά. Πολλά ιδρύματα κάνουν δηλώσεις, αλλά η βοήθεια προς τους πρόσφυγες δεν επιτρέπεται». 

Εν τω μεταξύ, η αντιπροσωπεία συνεχίζει τις συνομιλίες της στη Βαρσοβία και σχεδιάζει να ταξιδέψει ξανά στα σύνορα για να συναντηθεί με τους ενδιαφερόμενους. Το KNK επικοινώνησε με την Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο, Heyva Sor a Kurdistanê για να ζητήσει βοήθεια για τους πρόσφυγες.

ROJINFO

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube