Weather Icon

Ακιντζί: Προετοιμασίες για την προσάρτηση κατεχομένων

Ακιντζί: Προετοιμασίες για την προσάρτηση κατεχομένων

Ο Μουσταφά Ακιντζι καταγγέλλει ότι η Τουρκία κάνει προετοιμασίες για να προσαρτήσει τα κατεχόμενα στην τουρκική επικράτεια

Η Θέση του “Φ”   

Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ Ακιντζί έχει προβεί σε σημαντικές καταγγελίες για τις προθέσεις της κατοχικής Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο. Προθέσεις, οι οποίες είναι εν πολλοίς γνωστές, ωστόσο, έχει σημασία να λέγονται αυτά από έναν άνθρωπο ο οποίος διετέλεσε αρχηγός του κατοχικού καθεστώτος. Ο κ. Ακιντζί, λοιπόν, αναφέρθηκε στις συνεχείς παρεμβάσεις της Άγκυρας στα εσωτερικά των Τουρκοκυπρίων, στο βαθμό που καθορίζουν και το αποτέλεσμα «εκλογών». Πρόκειται, όπως είπε, για μια οργανωμένη προσπάθεια επιβολής αντιλήψεων του ΑΚΡ και του Ερντογάν. Είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η πολιτική της νομαρχίας. Αναγνωρίζει πως έχουν εντελώς παραγκωνιστεί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα οι αντιλήψεις της δημοκρατίας και της κοσμικότητας, ενώ εξήγησε ότι έχει επικρατήσει η αντίληψη της συνέχισης τους στάτους κβο και της σταδιακής μετατροπής της «βόρειας» Κύπρου σε νομό της Τουρκίας. «Ίσως υπάρχει η πολιτική της προσάρτησης η οποία δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί ή κατονομαστεί», ανέφερε. 

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ Τουρκία εδώ και καιρό, όταν ακόμη ήταν επικεφαλής ο κ. Ακιντζί, προέβαινε σε κινήσεις ενσωμάτωσης/προσάρτησης. Τόσο αναφορικά με τις δομές του ψευδοκράτους όσο και σε σχέση με τα έργα υποδομής, που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται. Το μεγαλεπήβολο έργο μεταφοράς νερού, το υπό σχεδιασμόν έργο για τη μεταφορά ηλεκτρισμού, όπως και αυτό που ανακοίνωσε προ ημερών ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ. Είχε αναφέρει ότι σε πρώτο στάδιο έχουν αξιολογήσει (με τον «ομόλογο» του ψευδοκράτους) τη μετατροπή των υφιστάμενων ηλεκτροπαραγωγών σταθμών πετρελαίου στα κατεχόμενα για χρήση φυσικού αερίου. «Με το θέλημα του Αλλάχ, το LNG (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) θα μεταφερθεί αρχικά στο νησί με τα έργα που θα γίνουν. Θα παρέχουμε αυτήν τη καθαρή πηγή ενέργειας που χρειάζονται οι εγκαταστάσεις της βιομηχανίας και του τουρισμού και ειδικά αυτές οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», είπε.

ΑΥΤΕΣ οι κινήσεις με το νερό, τον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο, αποτελούν μέρος του σχεδιασμού προσάρτησης. Σε συνδυασμό πάντα με την οικονομική πολιτική της εξάρτησης των κατεχομένων από την κατοχική δύναμη, την Τουρκία. Είναι γι’ αυτό, που η Άγκυρα έχει διαμορφώσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους Τουρκοκύπριους. Δεν επιτρέπει καμία κίνηση εκτός από εκείνες οι οποίες δεν επηρεάζουν τους σχεδιασμούς της. Είναι προφανές πως για την Άγκυρα δεν υπάρχουν περιθώρια ρίσκου, ούτε και επιτρέπει στους Τουρκοκύπριους να κινηθούν αυτόνομα. Η μεγάλη εικόνα είναι η αξιοποίηση της Κύπρου, την οποία θέλει η Τουρκία να ελέγχει πλήρως, για την εξυπηρέτηση των σχεδιασμών της στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΙΝΑΙ προφανές πως οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Βρίσκονται συνεχώς υπό την πίεση της κατοχικής δύναμης. Βρίσκονται και αυτοί υπό κατοχή. Για να μπορέσουν να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση θα πρέπει να επιλέξουν τον μοναδικό δρόμο, που κατά τη γνώμη μας ανοίγει ενώπιόν τους. Αυτό της επίτευξης συμφωνίας, που θα περνά μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία, το κοινό σπίτι όλων. Περνά μέσα από μια συμφωνία, η οποία θα απαλλάσσει την Κύπρο από την κατοχή και τις ξένες εξαρτήσεις. Πραγματική ανεξαρτησία με ελεύθερη και δημοκρατική χώρα. Το μέλλον τους δεν είναι η Τουρκία, ούτε το ψευδοκράτος. Εάν αυτή είναι η επιλογή τους -η Τουρκία και το ψευδοκράτος-  τότε καταδικάζουν εαυτόν, αλλά και την Κύπρο. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube