Weather Icon

Τούρκοι ένοπλοι πράκτορες αλωνίζουν στη Γερμανία

Τούρκοι ένοπλοι πράκτορες αλωνίζουν στη Γερμανία

Τούρκος κατάσκοπος ο συλληφθείς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πιστόλι και πυρομαχικά, σύμφωνα με τον Γερμανό εισαγγελέα

 BY  

Σύμφωνα με αναφορές, οι γερμανικές αρχές αντιμετωπίζουν τη σύλληψη ενός Τούρκου πολίτη, στον οποίο βρέθηκε πάνω του πιστόλι και πυρομαχικά (200 σφαίρες), ως υπόθεση πιθανής κατασκοπείας της Τουρκίας εις βάρος της Γερμανίας.

Η υπόθεση απεκαλύφθη  στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας από τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα της Γερμανίας, Peter Frank, ο οποίος είπε ότι ο, κατά πάσα πιθανότητα, κατάσκοπος συνελήφθη σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη Ντίλελντορφ της Δυτικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου.

Τοπικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η επιδρομή στο ξενοδοχείο διενεργήθη από τα μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, Spezialeinsatzkommando (SEK), τα οποία εισέβαλαν στο κτήριο αφού πρώτα είχαν φράξει την μπροστινή είσοδο  με τεθωρακισμένο όχημα. Εν συνεχεία, βγήκαν από το ξενοδοχείο με τον ύποπτο, ο οποίος αναφέρεται στα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου ως Τούρκος υπήκοος, ονόματι Ali D.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό έρευνα η δράση του για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με υποτιθέμενους υποστηρικτές του λεγόμενου κινήματος Γκιουλέν, που αποτελείται από οπαδούς του μουσουλμάνου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο δίκτυο σχολείων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και επιχειρήσεων από το σπίτι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει χαρακτηρίσει την ομάδα του Γκιουλέν ως τρομοκρατική οργάνωση και ισχυρίζεται ότι βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το γραφείο του Ομοσπονδιακού Γενικού Εισαγγελέα, δήλωσε ότι ο Ali D. «ενεργούσε εξ ονόματος και υπό την καθοδήγηση» της MİT, η οποία είναι η κρατική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας. Επίσης, ισχυρίζεται ότι έχουν προκύψει «επαρκή αποδεικτικά στοιχεία» για να θεωρηθεί η υπόθεση αυτή ως «ζήτημα αντικατασκοπείας».

Σε δήλωσή του στον τύπο ο Frank είπε ότι βρέθηκε στην κατοχή του Ali D. ένα πιστόλι, 200 σφαίρες και έγγραφα στα οποία περιέχονται ονόματα και άλλες προσωπικές πληροφορίες υποτιθέμενων υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν. Κάποιες αναφορές κάνουν υπαινιγμούς πως η αστυνομία έχει συνδέσει την υπόθεση αυτή με πιθανό σχέδιο επίθεσης εναντίον υποστηρικτών του Γκιουλέν σε Ντίσελντορφ και Κολονία.

Η έρευνα για την υπόθεση του Ali D. έχει μετατεθεί από το Γραφείο Εισαγγελίας του Ντίσελντορφ στο Γραφείο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Γερμανίας.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή:  intelnews.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube