REAL TIME |

Weather Icon
Αιγαίο , Εθνική Άμυνα , Τουρκία 11 Οκτωβρίου 2021

Τουρκία: Πανηγυρίζει η «Yeni Safak» για το νέο σύστημα παρακολούθησης – Ποιες περιοχές θα καλύπτει το ραντάρ

Τουρκία: Πανηγυρίζει η «Yeni Safak» για το νέο σύστημα παρακολούθησης – Ποιες περιοχές θα καλύπτει το ραντάρ

Τουρκία: Την ολοκλήρωση ενός συστήματος ραντάρ παράκτιας επιτήρησης (SGRS), με το οποίο η Τουρκία στοχεύει να κάνει ορατό κάθε εκατοστό της «Γαλάζιας Πατρίδας», ειδικά στο Αιγαίο, ανακοινώνει περιχαρής σήμερα η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Yeni Şafak».

Το ραντάρ θα καλύπτει τις περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου, δηλ. σε πρώτη φάση η κάλυψη θα αφορά μόνο το 40% της υποτιθέμενης «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σύμφωνα με τη «Yeni Şafak», το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα, που χρησιμοποιείται στο ραντάρ, είναι ικανό να ανιχνεύει κινήσεις έως και 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και έως 8 ναυτικά μίλια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Με το SGRS, στόχος είναι να μην αφήσουμε αόρατες περιοχές σε περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας. Χάρη στο σύστημα αυτό, θα μπορεί να αναπτυχθεί μία στρατηγική στο μέλλον για τις θάλασσες που περιλαμβάνει η Γαλάζια Πατρίδα με αποτελεσματική ανάλυση κινδύνου και να δημιουργηθεί μια ισχυρή και αποτελεσματική βάση δεδομένων για την ακτοφυλακή», αναφέρει η εφημερίδα.

Τουρκία: 91 πύργοι ελέγχου στα παράλια της Μικράς Ασίας

Επίσης λαμβάνονται μέτρα και στα χερσαία δυτικά σύνορα της Τουρκίας, με το σχεδιασμό για  εγκατάσταση 91 πύργων ελέγχου στις ακτές της Μικράς Ασίας, που θα «βλέπουν» και θα επιτηρούν την Ελλάδα.

Οι πύργοι θα είναι εξοπλισμένοι με ραντάρ επιτήρησης εδάφους, θερμικές κάμερες, συστήματα ανίχνευσης, σύστημα ραδιοσύνδεσης και ασύρματους σεισμικούς αισθητήρες.

Θα μπορούν να ανιχνεύουν κινήσεις από δεκάδες χιλιάδες μέτρα μακριά και να προειδοποιούν με συναγερμό, όταν εντοπίζεται κάποια παραβίαση, μέσα σε δευτερόλεπτα.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube