Weather Icon
Αζερμπαϊτζάν , Ιράν , Ισραήλ 4 Οκτωβρίου 2021

Το Ιράν κατέρριψε ισραηλινό drone από το Αζερμπαϊτζάν

Το Ιράν κατέρριψε ισραηλινό drone από το Αζερμπαϊτζάν

Το Ιράν ανακοίνωσε για πρώτη φορά την καταστροφή ενός ισραηλινού drone που πετούσε από το Αζερμπαϊτζάν.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Azariha αναφέρει ότι το Ισραήλ όχι μόνο συνεργάζεται ενεργά με το Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Ιράν, αλλά, ενδεχομένως, όλες οι υπάρχουσες τρομοκρατικές ενέργειες που σχετίζονται με επιθέσεις σε στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας έχουν πραγματοποιηθεί από το έδαφος του γειτονικού Αζερμπαϊτζάν.

Όπως φαίνεται από το υλικό που παρουσιάστηκε, σε ένα από αυτά τα επεισόδια, τα ιρανικά συστήματα αεράμυνας κατάφεραν να ρίξουν ένα drone που προσπαθούσε να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, μιλάμε για ένα ισραηλινό τακτικό drone Hermes 900.

«  Ο ισραηλινός στρατός έχει στείλει επανειλημμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ιράν από τη βάση τους στο Αζερμπαϊτζάν και μόλις καταρρίψαμε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Hermes στο Ιράν », αναφέρει σε δημοσίευμα η έκδοση Azariha, δημοσιεύοντας αντίστοιχη συνέντευξη με τον ειδικό διεθνών υποθέσεων Μουσταφά Χοσχασμ.

Οι ειδικοί δεν αποκλείουν ότι η επίθεση κατά της μυστικής πυρηνικής εγκατάστασης του Ιράν κοντά στην ιρανική πρωτεύουσα, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε επίσης από το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, και ως εκ τούτου η Τεχεράνη άρχισε να εφαρμόζει μια πολύ σκληρή ρητορική κατά του Μπακού, απειλώντας, μεταξύ άλλων, «με χιλιάδες επιδρομές» σε στόχους στο Αζερμπαϊτζάν.

πηγή: https://avia-pro.fr

 https://reseauinternational.net/liran-a-abattu-un-drone-israelien-depuis-lazerbaidjan/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube