Weather Icon
Video , Αθλητικά 3 Οκτωβρίου 2021

Tο αρχιτεκτονικό θαύμα της «Αγιάς Σοφιάς» με τα καθηλωτικά κτίσματα

Tο αρχιτεκτονικό θαύμα της «Αγιάς Σοφιάς» με τα καθηλωτικά κτίσματα

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ μετρούν αντίστροφα για να μπουν στο νέο γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια και το Sputnik τους προϊδεάζει τι θα ανταμώσουν όταν ανοίξουν για πρώτη φορά οι πόρτες της «Αγιάς Σοφιάς – ΟΠΑΠ Αρένα».

Στις 3 Μαΐου του 2003, η ΑΕΚ έδινε την τελευταία της παράσταση στο «Νίκος Γκούμας» επικρατώντας με 4-0 επί του Άρη και δύο ημέρες μετά οι μπουλντόζες γκρέμισαν το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Πλέον, 19 χρόνια μετά οι φίλοι της Ένωσης θα μπορούν να μπουν στο νέο στάδιο, περιμένοντας πώς και πώς να καθίσουν στις κερκίδες της «Αγιάς Σοφιάς – OPAP Arena».

«Μια λέξη μόνο. Δέος»

Το υπό κατασκευήν γήπεδο της ΑΕΚ, έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά με το Sputnik να εισέρχεται στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» με ξεναγό τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της κατασκευαστικής εταιρίας «Ερμώνασσα» που «τρέχει» το γήπεδο, τον Αλέξανδρο Μεταξά.
«Δέος. Μόνο αυτή η λέξη μου ήρθε στο μυαλό. Ήταν εντυπωσιακά πολύ τα σχέδια» είπε ο CEO της εταιρίας μόλις είδε τα σχέδια.

Αυτοψία του Sputnik στο γήπεδο της ΑΕΚ «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» - Η εντυπωσιακή πρώτη όψη από τη μεριά της εκκλησίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.02.2021

«Είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα»

Το «Νίκος Γκούμας» για 73 χρόνια φιλοξενούσε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το νέο γήπεδο θα είχε μερικά ίδια χαρακτηριστικά με το παλιό.
«Σε σχέση με το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ, έχει και αυτό σκεπαστή, έχει δύο διαζώματα. Από την άλλη πλευρά, έχει τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική. Θυμίζει βυζαντινά κτίσματα και την εκκλησία της “Αγιάς Σοφιάς” στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα θα έλεγα» επισημαίνει ο κύριος Μεταξάς.
Αυτοψία του Sputnik στο γήπεδο της ΑΕΚ «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» - Η κερκίδα των VIP - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.09.2021
Αυτοψία του Sputnik στο γήπεδο της ΑΕΚ «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» – Η κερκίδα των VIP

«Μοναδική ακουστική, εντυπωσιακή οπτική»

Το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού OPAP ARENA έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, με στόχο να αποτελέσει πολύ σύντομα πραγματικότητα και να στεγάσει τα ξεσπιτωμένα εδώ και πολλά χρόνια όνειρα των εκατομμυρίων Ενωσιτών.
«Οι φίλοι της ΑΕΚ θα μπορούν μέσα στο τέλος του καλοκαιριού του 2022 να μπουν στο γήπεδο. Αυτό που θα ενθουσιάσει σίγουρα τους φίλους της ΑΕΚ θα είναι η ακουστική που είναι μοναδική και η θέαση. Από όποια πλευρά του γηπέδου και να κάτσεις η οπτική είναι εντυπωσιακή. Αυτό που θα τρομάξει τους αντιπάλους είναι πάλι η ακουστική, θα νομίζουν πως είναι σε μια ποδοσφαιρική αρένα» υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Μεταξάς στο Sputnik.

Κεντρική είσοδος γηπέδου ΑΕΚ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.06.2021

Οι πυλώνες και η παγκοσμίως μοναδική κατασκευή

Η «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» θα έχει περισσότερες από 32.000 θέσεις, όλες σε κίτρινο και μαύρο χρώμα, ενώ η κατασκευή της θεωρείται μοναδική.
«Είναι παγκοσμίως μοναδική η κατασκευή χαρακτηρίζεται επειδή είναι στενό το οικόπεδο που χτίζεται στο γήπεδο και οι πυλώνες. Οι πυλώνες είναι κάτι που δεν έχει κατασκευαστεί ξανά. Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη κατασκευή και δεν θα έπρεπε να χάνουν χιλιοστό. Είχαν μεγάλο συντελεστή δυσκολίας και είναι παραπάνω από 40 μέτρα» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρίας «Ερμώνασσα».

Πώς συνδέονται ΑΕΚ, γήπεδο και Πόντος

Το όνομά της εταιρίας δεν είναι τυχαίο και συνδέονται η ΑΕΚ, η εταιρία και ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης
«Ο κύριος Μελισσανίδης είναι ένας πάρα πολύ απαιτητικός άνθρωπος. Ό,τι βλέπετε είναι ιδέες και δημιουργία του. Έρχεται συνέχεια στο γήπεδο και κοιτάζει την παραμικρή λεπτομέρεια. Η Ερμώνασσα ήταν αρχαία ελληνική πόλη πολύ κοντά στα Πλάτανα της Τραπεζούντας. Η εταιρεία πλέον έχει μεγάλη κατασκευαστική εμπειρία σε αθλητικούς χώρους και στάδια. Είμαστε υπερήφανοι που το όνομά της συνδέεται με την κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς, του πιο σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου που έχει βγάλει η Ελλάδα. Ο κύριος Μελισσανίδης είναι Πόντιος και το γήπεδο έχει στενή σχέση – σύνδεση με τον μικρασιατικό και προσφυγικό ελληνισμό» κατέληξε.

Στα άδυτα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Το Sputnik βρέθηκε τόσο στο εσωτερικό του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, όσο και στις κερκίδες, στο πανοραμικό εστιατόριο, στα αποδυτήρια, στο πάρκινγκ, στο χώρο που θα γίνουν τα μουσεία, αλλά και την ταράτσα.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το γήπεδο της ΑΕΚ στο Sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube