Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 30 Οκτωβρίου 2021

Τι ζητάει η Τουρκία από τις ΗΠΑ για τα F-35

Τι ζητάει η Τουρκία από τις ΗΠΑ για τα F-35

Η Τουρκία ζητάει από τις ΗΠΑ την επανένταξη στο πρόγραμμα των F-35 ή την προμήθεια μαχητικών F-16 Viper

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο αντιπροσωπειών για την επίλυση της κρίσης των F-35 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Αντιπροσωπεία του Πενταγώνου πραγματοποίησε συνομιλίες στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, αντιπροσωπεία από την Τουρκία μετέβη στις ΗΠΑ για τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα νέα του Uğur Ergan από τη Hürriyet, η Τουρκία θα παρουσιάσει τρεις προτάσεις στις ΗΠΑ για τη λύση της κρίσης των F-35.

Πρώτον: Η Τουρκία θα πρέπει να ενταχθεί εκ νέου στο πρόγραμμα των F-35, από το οποίο θεώρησε ότι εκδιώχθηκε άδικα.

Δεύτερον: Εάν αυτό δεν συμβεί, θα πρέπει να δοθούν τα έξι F-35 που οι ΗΠΑ είχαν δεχθεί να παραδοθούν στην Τουρκία.

Τρίτον: Εάν αυτό δεν συμβεί, τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει πληρώσει η Τουρκία για το έργο μέχρι στιγμής θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα χρήματα που θα πληρώσει η Τουρκία για τον εκσυγχρονισμό 40 F-16 και 80 F-16 Viper που θέλει η Τουρκία. αγοράστε από τις ΗΠΑ. .

Αναφέρθηκε ότι το συνολικά πακέτο της προμήθειας και του εκσυγχρονισμού των F-16 σε Viper υπολογίστηκε περίπου στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τουρκία είχε ξοδέψει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα μαχητικών F-35, τα οποία ζητάει να συμψηφιστούν με τη νέα αγορά.

Στη δήλωση που έκανε το Πεντάγωνο σχετικά με τις συνομιλίες την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι οι συνομιλίες προχωρούσαν με τη μορφή «επίλυσης διαφορών». Τονίστηκε η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την προηγούμενη εμπλοκή της Τουρκίας στο πρόγραμμα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται:

«Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Τουρκίας και των ΗΠΑ για την επίλυση της σύγκρουσης στο F-35 και για να συζητηθούν οικονομικά ζητήματα και συμφωνήθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν».

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube