Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 17 Οκτωβρίου 2021

Συρία: Ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν φυλλάδια με απειλές στους αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία (photos)

Συρία: Ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν φυλλάδια με απειλές στους αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία (photos)

Μια κίνηση της Ρωσίας, ενώ υπάρχουν αναφορές υποστηρίζουν ότι η Τουρκία ετοιμάζει νέα επίθεση στην επαρχεία του Χαλεπίου

Aεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έριξαν φυλλάδια, το βράδυ του Σαββάτου, πάνω από τις κατεχόμενες από την Τουρκία συριακές πόλεις Μαρέα και Αζάζ, προειδοποιώντας τους μαχητές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα να μην πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε επίθεση στο βόρειο τομέα της επαρχίας του Χαλεπίου.

Ενώ τα φυλλάδια έπεσαν από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, στην πραγματικότητα εκδόθηκαν από τη γενική διοίκηση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA):

«Εσείς οι τρομοκράτες πολεμάτε για μια χούφτα χρήματα ενώ οι αφέντες σας διαλύουν εργοστάσια και τα πουλούν στους μεσίτες του Ερντογάν, λεηλατούν τις εταιρείες και τα ιδρύματα που χτίστηκαν από τους ντόπιους της βόρειας επαρχίας [σ.σ. Χαλέπι] και κλέβοντας ο,τι οι ντόπιοι πλήρωσαν με τον ιδρώτα τους και το φαγητό των παιδιών τους. Ξυπνήστε για χάρη του λαού και της χώρας σας . Το Χαλέπι θα μείνει στα χέρια του έντιμου λαού του», έγραφε ένα από τα φυλλάδια.

Είχε προηγηθεί παρόμοια κίνηση από τους Τούρκους, με αεροπλάνα να ρίχνουν φυλλάδια που προειδοποιούν τους ντόπιους ότι θα διεξαχθούν «επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών της περιοχής».

Σύμφωνα με χθεσινή έκθεση του Reuters, ο τουρκικός στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών προετοιμάζονται για επίθεση στην περιοχή, εάν οι διπλωματικές προσπάθειες αποτύχουν να πείσουν τις κουρδικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Τα φυλλάδια που έριξαν τα ρωσικά αεροπλάνα είναι ένα μήνυμα ότι η Μόσχα και οι Σύριοι σύμμαχοί της, δε θα ανεχθούν καμία επίθεση, υπό την ηγεσία της Τουρκίας, στις κουρδικές δυνάμεις της περιοχής.

Η Άγκυρα όχι μόνο αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιντλίμπ, αλλά αντιθέτως προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή της σε άλλα μέρη της Συρίας.

Εικόνα

https://www.pontosnews.gr/666488/kosmos/syria-rosika-aeroskafi-petaxan-fylladia-me-apeiles-stoys-antartes-poy/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube