Weather Icon
Τρομοκρατία 4 Οκτωβρίου 2021

Συνελήφθη Ιρακινός φερόμενος ως μέλος του ISIS στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθη Ιρακινός φερόμενος ως μέλος του ISIS στο κέντρο της Αθήνας

Στη σύλληψη ενός 34χρονου Ιρακινού, φερόμενου ως μέλος του ISIS προχώρησαν σήμερα οι άντρες της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και το συντονισμό Αστυνομίας-ΕΥΠ, ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πηγές, ο Ιρακινός είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του και τέσσερα παιδιά τους και ζήτησε πολιτικό άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό. Έκανε και δεύτερη αίτηση που επίσης απορρίφθηκε.

Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες οι ελληνικές Aρχές ενημερώθηκαν από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός είναι καταζητούμενο μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και βίντεο στο οποίο παρευρίσκεται σε φρικαλεότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης φέροντας οπλισμό.

Ο φερόμενος ως τρομοκράτης κρατείται και ανακρίνεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενώ πραγματοποιείται έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε.

Το πρωί της Τρίτης το θέμα θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube