REAL TIME |

Weather Icon

Σημαντικός ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη νέα Τουρκία

Σημαντικός ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη νέα Τουρκία

Σάββας Καλεντερίδης: Το Κουρδιστάν και το σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας! Σημαντικός ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη νέα Τουρκία

Την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία και την προσέγγιση της τελευταίες στις ΗΠΑ για την αγορά F-16, το ζήτημα του Οσμάν Καβαλά, τα σχέδια νέας εισβολής στη Συρία, τον διαμελισμό της Τουρκίας και τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου την επόμενη μέρα ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Τα κράτη έχουν μνήμη και την αναπαράγουν! Συμβολικής σημασίας η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία ήθελε να επανεπιβεβαιώσει το υψηλό επίπεδο των γερμανοτουρκικών σχέσεων και κατά κάποιον τρόπο να δεσμεύσει και την επόμενη κυβέρνηση.

Οι βασικοί άξονες της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής δεν θα αλλάξουν. Οι μικρές αλλαγές θα είναι μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Γι’αυτό οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να δίνουν βάρος στην εξωτερική πολιτικοί. Οι βουλευτές μας πρέπει να παράγουν γεωπολιτική και όχι να βολεύουν κουμπάρους και γκόμενες, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Να πάρουν οι πολιτικοί δίπλα τους πολιτικούς επιστήμονες, διεθνολόγους και θα δείτε πως θα ανεβεί το επίπεδο του πολιτικού λόγου στην Ελλάδα. Όσο υπάρχουν αυτά τα θέματα, θα παρακολουθούμε την κατάσταση που βλέπουμε στη Βουλή και στα κανάλια.

Μετά τις δύο σύμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ, απόπειρα της Τουρκίας να προσεγγίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ο ένας λόγος. Ο έτερος είναι, ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα στην πολεμική αεροπορία, τα οποία θα επιδεινώνονται την επόμενη δεκαετία.

Η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι έτοιμη να πνίξει τα νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο.

Η υπόθεση του Οσμάν Καβαλά: Η Τουρκία επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών.

Το σχέδιο νέας εισβολής στη Συρία: Θα επιχειρήσει μεταξύ Αφρίν και Αλμπάμπ, όπου ζούνε γύρω στους 350.000 Κούρδοι, για να δημιουργήσει ρήγμα στον λεγόμενο κουρδικό διάδρομο. Ό,τι κέρδη και να πάρει η Τουρκία από τη νέα εισβολή, γιατί η Ρωσία με τη Συρία μπορούν ανά πάσα στιγμή να εκδιώξουν τις τουρκικές δυνάμεις. Η Ρωσία δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Ερντογάν.

Οι Ρώσοι ήξεραν τα πάντα για την εισβολή στην Κύπρο, γιατί ήλπιζαν σε ελληνοτουρκικό πόλεμο που θα εξελισσόταν σε κατεδάφιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Κατακλυσμιαίες αλλαγές στο σύστημα εξουσίας της Τουρκίας.

Αν ΗΠΑ και Ρωσία συμφωνήσουν για τη Συρία, θα έχουμε ένα μοντέλο ανάλογο με αυτό με το Ιράκ, τότε θα έχουμε δεύτερο αυτόνομο κουρδικό κράτος και θα σημάνει την έναρξη της ίδιας διαδικασίας για την Τουρκία. Και εκεί έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια το επόμενο διάστημα.

Ποιός θα είναι ο ρόλος του Φαναριού αυτό το διάστημα: Πως βλέπουν οι παγκόσμιες δυνάμεις τις θρησκείες. Ο Βαρθολομαίος παρέλαβε ένα Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο ήταν αφανές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Θα το παραδώσει με ενεργες εκκλησίες σε όλη την Ανατολία. Ο ρόλος του Πατριαρχείου θα είναι εξαιρετικά καθοριστικός και σταθεροποιητικός. Σε μία τέτοια Τουρκία μόνο. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ορθοδοξία δεν είχε ποτέ αποσταθεροποιητικό ρόλο.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή “Γεωπολιτικά Παίγνια” στις 22 Οκτωβρίου 2021 με τον Δήμο Βερύκιο στον @Alpha989Radio

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube